Mornar pao s broda u Mediteranu. Posada istog broda ga spasila pet sati kasnije

Foto: EPA

Mornar je rano jutros spašen iz mračnih voda istočnog Mediterana, gotovo pet sati nakon što je pao s trgovačkog broda.

Ciparske vlasti priopćile su da 24-godišnjem libanonskom državljaninu nije potrebna liječnička pomoć nakon što ga je posada Nivina, broda s panamskom zastavom s kojeg je pao u more, izvukla.

Zapovjednik Andreas Charalambides, voditelj ciparskog središta za koordinaciju potrage i spašavanja, rekao je da je helikopter poslan na 185 kilometara jugoistočno od Cipra ubrzo nakon zalaska sunca, kada je Nivin poslao poziv u pomoć da je jedan član njegove posade pao u more.

Helikopter se vratio u bazu

Helikopter, opremljen toplinskim senzorima, nije mogao locirati mornara nakon što je gotovo sat vremena prečešljavao područje od 25 kilometara kvadratnih. Helikopter se vratio u bazu radi punjenja gorivom, a ciparske su vlasti dale Nivinu potencijalnu lokaciju mornara koristeći računalne modele te uzimajući u obzir prevladavajuće struje u tom području u to vrijeme, piše Guardian.

Dok je brod pretraživao područje u gluho doba noći, posada je čula mornara kako zove u pomoć i spasila ga. Charalambides je objasnio da je istraga o tome kako je čovjek završio u vodi odgovornost nacije pod kojom brod plovi. 24-godišnji mornar je pao s visine od 18 metara. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.