Morski pas ubio tinejdžera (16) na Jamajci

Ilustracija: Shutterstock

Morski pas napao je i ubio 16-godišnjeg jamajčanskog srednjoškolca čije je tijelo pronađeno u vodama sjeverno od otoka, rekle su vlasti. Tinejdžer kojeg je životinja ubila zvao se Jahmari Reid i živio je u Trelawnyju, istočno od popularnog turističkog grada Montego Baya. 

Tinejdžer je navodno sam otišao u podvodni ribolov u ponedjeljak rano ujutro, a ribari su sljedećeg dana pronašli njegovo tijelo s ozljedama koje su bile u skladu s napadom morskog psa, rekla je policija u izvješću, prenosi CBS.

Svjedoci su za Jamaica Observer izjavili da je na tijelu tinejdžera nedostajala lijeva ruka i da je ostatak tijela bio teško osakaćen.

Rijetki napadi morskog psa na Jamajci

Od 1749. godine na Jamajci su prijavljena samo tri napada morskih pasa, prema Međunarodnoj datoteci o napadima morskih pasa, kojom upravljaju Prirodoslovni muzej Floride i Američko društvo Elasmobranch.

Napadi morskih pasa rijetki su, s ukupno 69 potvrđenih neprovociranih napada diljem svijeta i 14 smrtnih slučajeva prijavljenih prošle godine, piše u izvješću. U izvješću se navodi da je "neproporcionalan" broj ljudi umro od ugriza morskog psa u Australiji prošle godine u usporedbi s drugim zemljama, a u Australiji se prošle godine dogodilo oko 22 posto svjetskih napada morskih pasa.

U srpnju je surfer ostao bez noge nakon što ga je velika bijela psina napala u Australiji. Mjesec dana prije toga, surferica Tamayo Perry umrla je nakon što je zadobila smrtonosne ozljede u napadu morskog psa kod otoka Oahu na Havajima.

U siječnju je mladog ribara koji je ronio u lovu na Jakobove kapice ubio morski pas na pacifičkoj obali Meksika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.