Mrsić se kandidirao za šefa SDP-a: "Mi ne možemo biti Radnička fronta"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MIRANDO Mrsić, nekadašnji ministar rada i saborski zastupnik, najavio je na Facebooku kandidaturu za predsjednika SDP-a. 

"SDP treba duboku i sveobuhvatnu promjenu političke, ideološke i organizacijske paradigme. Bitan preduvjet za ovu promjenu jest odmak od dosadašnje oporbene politike i djelovanja koje je odgovaralo samo dijelu stranačkog vodstva. Smatram da je vrijeme staviti stvarne teme na stol s kojima se kao građani suočavamo.

Vrijeme je da gradimo mostove ali i perspektivu za državu i društvo s nešto više od 3.6 milijuna duša. Želim da napustimo poziciju vječitih stranačkih svađa, ispraznih polemiziranja na nebitnim temama, koje građane zapravo ne zanimaju niti im donose boljitak u njihovim životima", napisao je među ostalim Mrsić.

"Ne možemo biti Radnička fronta ni Fokus ni Možemo"

Mrsić smatra da stranka treba promjene.

"Ne možemo biti niti Radnička fronta, niti Fokus niti Možemo. SDP može biti samo SDP. U proteklim izbornim ciklusima izgubili smo iz vida koga mi zastupamo, tko su naši glasači. Očito dosadašnja oporbena politika ne daje uspjeha i nije dovoljno prepoznata.

Stranku treba od temelja kadrovski obnoviti i uključiti i starije, bivše i mlade, buduće kadrove da zajednički stvaraju i vrate SDP u političku utrku. Ne treba prezirati od unutarstranačkih kritika, dapače treba bolje slušati, uvažavati i poštivati stajališta i trud svih članova", napisao je u dijelu statusa na Fejsu.

Danas sam predao kandidaturu za predsjednika SDP Hrvatske Možda se pitate zašto sam to učinio, koji su me motivi...

Objavljuje Mirando MrsićČetvrtak, 29. kolovoza 2024.

SDP je 2018. izbacio Mrsića iz stranke

Podsjetimo, Mirando Mrsić je 2018. na nekoliko godina bio isključen iz SDP-a. Tada se spekuliralo o tome je li ga tadašnje vodstvo SDP-a isključilo zato što nije iz saborske procedure htio povući svoj prijedlog Zakona o doprinosima ili pak zato što je bio najžešći kritičar tadašnjeg vodstva SDP-a, posebice Davora Bernardića, čiju su smjenu, ubrzo nakon Mrsićeva isključenja iz SDP-a, tražili brojni vodeći članovi stranke.

Nakon isključivanja iz SDP-a osnovao je političku stranku Demokrati, no ubrzo je dao ostavku na dužnost predsjednika. Povratak Miranda Mrsića u SDP 2022. bio je i želja tadašnjeg šefa zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca. 

Za čelno mjesto u SDP-u do sada su zainteresirani i Ranko Ostojić, Siniša Hajdaš Dončić, Sanja Major i Mladen Kešer. Kandidature za čelne dužnosti u SDP-u mogu se predati do konca kolovoza, kampanja će trajati do 13. rujna, a zatim slijedi izbor novog vodstva stranke.

Nakon što se izabere predsjednik ili predsjednica SDP-a, slijedi konstituiranje Glavnog odbora stranke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.