Mrtav pijan u Zagorju autom usmrtio Filipinca, drugog teško ozlijedio pa pobjegao

Ilustracija: Zagorje International

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu sumnjiči slovenskog državljanina da je pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je jednog pješaka usmrtio, a drugog teško ozlijedio.

Poslije toga je pobjegao s mjesta nesreće pa ga je nakon ispitivanja tužiteljstvo osumnjičilo i za nepružanje pomoći. Protiv njega je u tijeku istraga.

Riječ je o prometnoj nesreći koja se 28. rujna oko 18 sati dogodila u Velikom Trgovišću. Tužiteljstvo navodi da je osumnjičenom Slovencu u krvi izmjereno 2.08 promila alkohola.

Prebrzo je ušao u zavoj pa pokosio dvojicu Filipinaca koji su pješačili

Nadalje, pišu da je vozio desnim prometnim trakom kolnika županijske ceste iz smjera Družilovca u smjeru Dubrovčana.

Kad je došao do blagog desnog zavoja, zbog alkoholiziranosti nije prilagodio brzinu kretanja stanju ceste, pa se nije uspio na vrijeme zaustaviti ili zaobići četvoricu pješaka, državljana Filipina. Oni su se kretali jedan iza drugog kolnikom uz desni rub.

Jednog odbacio u ogradu, drugi je na mjestu umro

Sumnja se da je 40-godišnjak zbog nepropisne vožnje vozilom udario jednog pješaka, 43-godišnjeg Filipinca, koji je zadobio teške ozljede glave nakon što je uslijed udara vozila odbačen van ruba kolnika u dvorišnu ogradu s metalnim elementima. Zatim je udario i drugog pješaka, 55-godišnjeg Filipinca, koji je na mjestu poginuo. 

Nije im pružio pomoć i pobjegao

Nakon što je skrivio nesreću, 40-godišnjak se udaljio s mjesta nesreće ne pruživši pomoć unesrećenima iako je bio svjestan da je vozilom naletio na pješake. No nakon nekog vremena 40-godišnjak je ipak nađen i priveden te mu je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.