Muškarac i žena iz Rusije uhićeni u Norveškoj jer su fotografirali vojni objekt

Ilustracija: Shutterstock

NORVEŠKA policija privela je još dvojicu Rusa zbog sumnje da su fotografirali vojni objekt u sjevernom dijelu Norveške, što je zabranjeno.

Tužitelj Steffen Ravnåsen rekao je norveškom televizijskom kanalu NRK da su ruski državljani, muškarac i žena u 30-ima, uhićeni u subotu u blizini Bjerkvika. Tamo se nalaze vojni objekt i vojarna norveških oružanih snaga, piše AP.

Ravnåsen je rekao da je par, koji je bio u automobilu s ruskim tablicama, osumnjičen za nezakonito fotografiranje. Slučaj je proslijeđen norveškoj domaćoj sigurnosnoj agenciji PST koja se bavi sličnim slučajevima koji su uključivali Ruse koji su navodno ilegalno fotografirali ili upravljali dronovima.

Zadnjih tjedana još Rusa privedeno u Norveškoj zbog fotografiranja

Proteklih tjedana su četiri ruska državljana privedena u Norveškoj. U pitanju su tri muškarca i jedna žena koji su viđeni kako u središnjoj Norveškoj fotografiraju aerodrom i vojni helikopter.

U međuvremenu su pušteni. Dužnosnik PST-a Martin Bernsen rekao je da je zadatak agencije "istraživati ​​špijunažu i provoditi pravila sankcija protiv Rusije".

Europske države pojačale su sigurnost oko ključne energetske, internetske i elektroenergetske infrastrukture nakon prošlomjesečnih podvodnih eksplozija koje su oštetile dva plinovoda u Baltičkom moru izgrađene za isporuku ruskog plina Njemačkoj.

Oštećeni plinovodi Sjevernog toka u blizini Švedske i Danske ispustili su u zrak ogromne količine metana, snažnog stakleničkog plina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.