MZOŠ demantira Radnićeve navode o Fuchsovom sastanku s Prižmićem

IZ ODJELA za odnose s javnošću Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta danas je stigao dematij jučerašnjih navoda Jakše Radnića da se ministar Radovan Fuchs sastao s njegovim protukandidatom za mjesto ravnatelja SC-a Split Antom Prižmićem. Dematij prenosimo u cijelosti.

Na portalu www.index.hr, od dana 9.9.2011. objavljen je tekst pod nazivom "Afera SC Split: Radnić vidio Fuchsa s kandidatom, Prižmić dobronamjerne pozive prijavio policiji", potpisan inicijalima autora D.M., (http://www.index.hr/vijesti/clanak/afera-sc-split-radnic-vidio-fuchsa-s-kandidatom-prizmic-dobronamjerne-pozive-prijavio-policiji/571030.aspx).

U tekstu je, između ostalog navedeno slijedeće: "Jakša Radnić, jedan od kandidata, traži od ministra Radovana Fuchsa da mu objasni što je jučer radio u splitskoj konobi Matejuška sa protukandidatom Antom Prižmićem." "Radnić tvrdi da je preko svog čovjeka doznao sve što su ova dvojica dogovarali. 'Ovaj vaš čin pokazuje da se radi o namještaljci. Za sve vaše izjave, pogotovo, mišljenje o braniteljima i Hvidri te obećanje Anti Prižmiću da ćete napraviti sve da bude izabran za ravnatelja, postoji svjedok koji je spreman potvrditi ove navode'".

Oštro demantiramo navode i tvrdnje g. Jakše Radnića, jednog od kandidata za novog ravnatelja splitskog Studentakog centra, da se  ministar znanosti, obrazovanja i športa dr.sc. Radovan Fuchs sastao s njegovim protukandidatom g. Antom Prižmićem, a samim tim i da je s tim gospodinom razgovarao (a kamoli nešto "dogovorao“) u splitskoj konobi Matejuška.

Jedina istina od svega što tvrdi i navodi g. Radnić je da je ministar Fuchs taj dan, 8.9.2011.,  bio u Splitu na obilježvanju 5. međunarodnih paraolimpijskog dana. S obzirom da je javljeno kako će zrakoplov za Zagreb taj dan kasniti (što se može provjeriti u zračnim lukama Zagreb i Split), ministar Fuchs je nakon odigrane odbojkaške utakmice sa suradnicima (g. Željko Klarić, ravnatelj Uprave za šport pri MZOŠ-u, g. Ivan Đuzel, načelnik Odjela za protokol i g. Sveto Herceg, službeni vozač MZOŠ) svratio do Ville Matejuške.

Tijekom kratkog osvježenja u spomenutoj konobi, ministru i pratnji prišla je samo jedna osoba g. Davor Jelavić, bivši vaterpolist koji je ministra upoznao sa svojim problemima. Nakon toga, izaslanstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa uputilo se prema zračnoj luci Split te se vratilo u Zagreb. Naglašavamo još jedanput da nitko, osim spomenutih osoba, nije sjedio, niti bio u društvu ministra Fuchsa, za što naravno, postoje vjerodostojna svjedočenja. Također naglašavamo kako ministar Fuchs osobno ne poznaje g. Prizmića, niti se s njim bilo kada sastao.

Dovođenje u vezu ministra Fuchsa s eventualnim kandidatima za novog ravnatelja SC-a Split, te pritisak koji g. Radnić na taj način pokušava ostvariti je u najmanju ruku, nedostojan i neprimjeren eventualnom budućem ravnatelju jedne ustanove. Put koji je g. Radnić izabrao da dođe na čelo splitskog Studentskog centra, služeći se lažima i podmetanjima nije zakonit, niti demokratski. A ponajmanje pošten.

Vjerujemo da će se g. Radnić ispričati zbog svih neugodnosti koje je prouzročio (ukoliko su ga druge osobe tj. svjedoci koje spominje u novinarskom tekstu dovele u zabludu). U suprotnom bit ćemo prisiljeni poduzeti zakonom dopuštene mjere za utvrđivanje prave istine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.