Na Cresu će izgraditi četiri stana za zdravstvene djelatnike kojih nedostaje

Foto: PIXSELL/Nel Pavletic

Zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula najavio je da će ovoga tjedna početi izgradnja četiriju stanova za deficitarne zdravstvene kadrove u Cresu, u projektu u kojemu županija surađuje s Gradom Cresom.

Riječ je o prvom takvom projektu u Primorsko-goranskoj županiji, kazao je i dodao da će se graditi četiri stana potrebna za zdravstveni kadar, kojeg je sve teže naći za rad na otocima.

Županija je osigurala u proračunu 250.000 eura za tu namjenu, a ukupna vrijednost radova je 636.000 eura.

Grad Cres je odabrao izvođača radova, tvrtku Margea, a rok završetka je do kraja 2025.

Na novinarsko pitanje o takvoj suradnji s drugim otočkim i goranskim gradovima i općinama, pročelnica za zdravstvo Vesna Čavar navela je da Mali Lošinj ima svoje stanove dok se rapskoj specijalnoj bolnici Insula sufinancira stanovanje zdravstvenog kadra.

Šest projekata razvoja selektivnih oblika turizma

Kazala je da su u Gorskom kotaru lokalne jedinice zainteresirane za osnivanje zajedničkog fonda te je naglasila kako je nedostatak zdravstvenog kadra problem na razini države pa su nužna zajednička rješenja.

Mamula je također izvijestio da će Županija sufinancirati šest projekata razvoja selektivnih oblika turizma za 2024. s oko 84.000 eura.

Za selektivne oblike turizma u proračunu za 2024. osigurano je 120.000 eura pa će za raspodjelu preostalog novca biti raspisan drugi javni poziv.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.