Na divnoj hrvatskoj plaži planira se gradnja hidroelektrane, stanovnici za sve saznali slučajno

Screenshot: YouTube

NA PLAŽI Pasjača u Konavlima planirana je izgradnja hidroelektrane. Stanovnici Popovića, sela u Općini Konavle, koji redovito koriste tu prekrasnu plažu, za to su doznali nakon što se informacija pojavila u medijima, javlja Nova TV.

Nikakve prijašnje objave ili najave nije bilo.

U medijima se pojavila informacija kako se na omiljenoj plaži gradi hidroelektrana s podzemnom strojarnicom. Na stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike u tijeku je otvoreni postupak savjetovanja s javnosti, na temu "ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš izgradnje male hidroelektrane Konavle".

Rok za slanje primjedbi - 16. siječnja

Plaža Pasjača je jedina plaža ispod konavoskih stijena, koja je nastala 1955. godine kada se probijao tunel iz Konavoskog polja, koji bi za ovaj projekt trebao biti presudan.

Elaborat o utjecaju na okoliš spomenute hidroelektrane izradila je tvrtka Maxcon iz Zagreba. Ukoliko bude usvojen neće biti prepreka za gradnju na Pasjači, navodi portal DubrovnikNet.

U Elaboratu je navedeno kako će utjecaji na okoliš zahvata biti minimalni Sada su na potezu Konavljani, koji imaju vremena do 16. siječnja za slanje primjedbi Ministarstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.