Migranti preko Drine čamcem pokušali ući iz Srbije u BiH. Prevrnuli se, 7 nestalih

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Sedam osoba vode se kao nestale poslije prevrtanja čamca s migrantima koji su rijekom Drinom rano jutros pokušali prijeći iz zapadne Srbije u Bosnu i Hercegovinu, priopćio je MUP Srbije.

Policija je na obali zatekla 18 osoba, od 25, koliko ih je bilo u čamcu, a spasitelji tragaju za nestalima.

Granična policija Srbije u Ljuboviji zaprimila je od kolega iz BiH, te jednog mještanina obavijest da se tijekom noći na Drini prevrnuo čamac s migrantima, koji su iz Srbije pokušali prijeći rijeku između mjesta Drlača u općini Ljubovija i Orlice općini Zvornik, na teritoriju BiH.

Navodno se radi o Sirijcima

Odmah po prijavi, upućeni su pripadnici policije i Sektora za izvanredne situacije i trenutno se intenzivno pretražuju rijeka i priobalje.

Prema riječima migranata koji su se uspjeli domoći kopna, u čamcu je bilo 25 osoba, a policija i vatrogasci-spasitelji na obali su ih zatekli 18, od kojih je troje djece, navodi se priopćenju MUP-a.

U čamcu su, prema saznanjima beogradskih medija, bili državljani Sirije, pretežito žene i djeca.

Osim pripadnika Policijske stanice Ljubovija i Sektora za izvanredne situacije, u pretrazi sudjeluju i pripadnici Postaje granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije, te kolege iz BiH, a očekuje se i dolazak pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP-a Srbije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.