Na kontrolnom punktu kod Trumpovog skupa uhićen muškarac sa sačmaricom i pištoljem

Foto: EPA

Muškarac iz Las Vegasa uhićen je jučer zbog ilegalnog posjedovanja oružja u blizini skupa Donalda Trumpa u Coachelli u Kaliforniji, priopćio je Ured šerifa okruga Riverside.

Prema navodima policije, zamjenici šerifa, koji su bili raspoređeni na skup bivšeg predsjednika, zaustavili su vozača u SUV-u na kontrolnoj točki u blizini raskrižja Avenije 52 i Celebration Drivea. Tamo su policijski službenici otkrili da je muškarac ilegalno posjedovao pištolj, sačmaricu i spremnik velikog kapaciteta. Također je imao lažnu propusnicu za skup.

Taj muškarac, kasnije identificiran kao 49-godišnji Vem Miller, priveden je i smješten u zatvor John J. Benoit Detention Center.

"Ovaj incident nije ugrozio sigurnost bivšeg predsjednika Trumpa ni sudionika skupa", priopćio je šerifov ured. 

U incidentu nisu prijavljene ozljede niti ispaljeni hici.

Uhićenje je uslijedilo nakon dva neuspjela pokušaja atentata na bivšeg predsjednika. U srpnju su pucnji ispaljeni tijekom Trumpovog skupa u Butleru, u Pennsylvaniji, pri čemu je jedan posjetitelj skupa poginuo. U rujnu je uhićen muškarac nakon što je navodno planirao ubiti predsjedničkog kandidata dok je bio na svom golf-terenu na Floridi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.