Na Kosovu bračni par pronađen mrtav: Sumnja se na etničko nasilje prema Srbima

BRAČNI par Petrović pronađen je mrtav u obiteljskoj kući kod Gnjilana na Kosovu, a sumnja se kako je posrijedi etničko nasilje prema Srbima.

Glasnogovornik kosovske policije Arben Beka izjavio je kako je 59-godišnju Trojanku i 65-godišnjeg Bogdana Petrovića oko 14,30 sati pronašao njihov susjed. Detalje istrage još nije želio otkrivati, ali je napomenuo kako je uz tijela pronađena krv.

Etnički motivirano nasilje

Istragu obavlja jedinica za etničke zločine, a kapetan policije Remzi Azemi nije mogao potvrditi radi li se u ovom slučaju o ubojstvu. Srpski ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je da očekuje od međunarodne zajednice što brže rasvjetljavanje ubojstva te da time pošalju poruku nesrbima na tom prostoru o kakvom se zločinu radi.

"Ono što se danas dogodilo obitelji Petrović za svaku je osudu. Mislim da u ovome trenutku ne možemo isključiti mogućnost da je ovo etnički motiviran zločin te očekujemo da istragu provede legalna međunarodna institucija na Kosovu i Metohiji", izjavio je Bogdanović te je dodao da očekuje brzu istragu i rasvjetljavanje motiva zločina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.