Na meti HT-a telekomi u Srbiji, Sloveniji i BiH

T-HT JE službeno potvrdio da preuzima Iskon Internet, a prema neslužbenim informacijama, već je kupio stratešku udio u tvrtki. Po svemu sudeći, najstariji T-HT-ov konkurent prvi je u nizu na listi želja telekoma u većinskom vlasništvu Deutsche Telekoma. Spekulira se kako su na meti HT-a svi telekomi u Srbiji, Sloveniji i BiH, koji će ići u privatizaciju ili na prodaju.

U HT-u su potvrdili preuzimanje Iskon Interneta koje bi se trebalo okončati za otprilike mjesec dana. Nakon transakcije Iskon će zadržati samostalnost, a najveća domaća telekom kompanija omogućit će mu daljnji razvoj. O financijskim detaljima u HT-u nisu željeli govoriti.

Već godinama san HT-a je postati regionalni lider unutar grupacije Deutsche Telekoma, koji bi vodio ključnu ulogu u preuzimanjima telekoma u bližim zemljama, piše Jutarnji list. Trenutno vodeći u regiji je mađarski telekom, također u većinskom vlasništvu DT-a.

HT navodno promatra sve telekome u Sloveniji, Srbiji i BiH, a najaktualniji je natječaj za Mobis, mobilnog operatera u Republici Srpskoj koji bi se trebao objaviti u vrlo kratkom roku. Za Mobis je zainteresiran i austrijski Mobilkom, pa će biti vrlo zanimljivo pratiti rasplet događanja.

HT se nada i konsolidaciji svog vlasništva koje već ima u BiH. Riječ je o 30 posto udjela u HT Mostaru te 49 posto u Eronetu, a trenutačno se razmatra mogućnost da se te dvije kompanije udruže te da se udjeli nove tvrtke podijele razmjerno procjeni vrijednosti.

U Sloveniji je na meti HT-a jedna manja tvrtka, a čeka se i početak privatizacije nacionalnog telekoma u toj zemlji te u Srbiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.