NOVI DETALJI Nestali Splićanin ubijen u garaži obješenog Makaranina, pronađena i čahura

Foto: Nestali.hr

POLICIJA je završila s očevidom u kući Rudolfa Ožića Bašića, Makaranina u čijoj je septičkoj jami u četvrtak navečer pronađen Splićanin Ante Zovko, trgovac automobilima nestao prije više od mjesec i pol dana.

Septičku jamu policajci su već pregledali kada su počeli s istragom nestanka Ante Zovka. Tada nisu primijetili ništa sumnjivo. U kući su pronašli pištolj, koji je zajedno s odjećom koju je na dan nestanka nosio Ožić Bašić, poslan na vještačenje u Zagreb.

Na ponovni pregled odlučili su se nakon što je na skuteru u garaži pronađena čahura. Poslana je također na vještačenje u MUP-ov Centar Ivan Vučetić. Trebalo bi se provjeriti je li ispaljena iz pištolja koji je nađen kod Ožić Bašića.

Zovko ubijen u garaži?

Obdukcijom je utvrđeno kako je Zovko pogođen s dva metka u prsa. Pretpostavlja se da je likvidiran na dan nestanka i bačen u septičku jamu da bi se zločin prikrio. Pomno je pregledana garaža u kojoj se nalazio skuter. Starijeg je datuma pa ima dosta oštećenja po zidu. Policija će sve pomno proanalizirati i provjeriti je li Zovko smaknut u garaži Ožić Bašića.

Ožić Bašić policiji je bio sumnjiv od samog početka, ali je uvijek saslušavan kao svjedok, ne kao osumnjičenik. Bio je posljednji koji je vidio Zovka, alibi mu je bio manjkav za nekih pola sata. Policiji je kazao da se vozio po Makarskoj. Prije tri tjedna pokušao je samoubojstvo rezanjem žila na rukama. Nakon tog incidenta smješten je na psihijatriju splitskog KBC-a.

Pustili su ga u petak, objesio se u subotu. Ostavio je poruku da više nije mogao izdržati financijske dubioze. Zovku je dugovao šest tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.