Na Ultri privedene 152 osobe, naplaćeno 52 tisuće eura kazni

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Splitska policija izvijestila je kako je prošla druga noć Ultre. Kažu kako nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji kojima bi bila ugrožena sigurnost posjetitelja.

"Prije, za vrijeme i nakon drugog dana javnog okupljanja „Ultra Europe 2024“, održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježeni značajnija narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, nije bilo ozlijeđenih osoba, niti oštećenja imovine.

Privedeno je 125 osoba ( 41 hrvatskih i 84 strana državljana) većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom druge večeri naplaćeno je oko 52.000,00 € novčanih kazni.

Nad dvije osobe provedeno je istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama", priopćila je splitska policija.

Zaustavljena serija krađe lančića, uhićeni strani državljani

"Tijekom večeri na štetu posjetitelja zabilježili smo krađe lančića na način da su počinitelji prskali sprej s nadražujućom tvari. Brzom reakcijom identificirane su tri osobe, strani državljani Italije kako mogući počinitelji.

Uhićeni su i dovedeni u službene prostorije. Kod osoba je pronađen i jedan dio otuđenog nakita. Nakon pronalaska i uhićenja ovih osoba nismo više bilježili  prijave aktiviranja spreja s nadražujućom tvari kao ni prijava krađa. Do 06 sati prijavljeno nam je 13 imovinskih kaznenih djela od čega 12 krađa/trganja lančića.

Još jednom podsjećamo na savjet posjetiteljima koje smo poslali uoči javnog okupljanja da na javno okupljanje ne nose zlatne lančiće,  nakit i dragocjenosti", izvijestila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.