Načelnica Podgore na sastanak zove vladu, Hrvatske vode, Šume, župana...

Foto: PIXSELL/Matko Begovic

Načelnica Općine Podgora Petra Radić izvijestila je da je pozvala mjerodavne državne i županijske ustanove na sastanak u Podgoru vezan za rješavanje stanja na području te općine nastalog uslijed poplave koja je prije nekoliko dana nanijela veliku materijalnu štetu.

"Vjerujem da će se svi pozvani odazvati pozivu na taj sastanak u Podgoru na kojem ćemo raspravljati o svemu što je potrebno učiniti u Podgori nakon nedavne poplave", rekla je Radić danas za Hinu.

Dodala je da je pozive uputila u vladu RH, odnosno Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te Hrvatskim vodama, Hrvatskim šumama i Županiji splitsko-dalmatinskoj.

Radić je također rekla da je pripremila zahtjev Splitsko-dalmatinskoj županiji za proglašenje prirodne nepogode za Podgoru.

Župan Blaženko Boban je ranije danas potvrdio da će biti proglašena prirodna nepogoda za Podgoru. "Županijsko povjerenstvo je danas na terenu u Podgori popisivalo štetu koju je uzrokovala poplava", rekao je Boban.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.