Nacional: DORH pokreće izvide protiv Mlinarića Ćipe

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Državno odvjetništvo pokreće izvide protiv Stipe Mlinarića Ćipe iz DP-a, doznaje Nacional.

Prema neslužbenim informacijama Nacionala, razlog za izvide je prijava koju je odvjetnik Marka Radića, Mladen Jurić, podnio protiv Mlinarića zbog navodnog izvlačenja novca iz Centra dr. Ivana Šretera za kulturu i sjećanja na žrtve ratova i poraća, na čijem čelu je Mlinarić.

Podsjetimo, Marko Radić je brat Marija Radića, sada već bivšeg DP-ovca koji je bio rival Ivana Penave na unutarstranačkim izborima u stranci. Kaznena prijava podnesena je 21. kolovoza. U prijavi se tvrdi da je Mlinarić iz udruge navodno tijekom 15 mjeseci izvukao oko 8000 eura.

Sporna poruka s WhatsAppa

Jutarnji list došao je u posjed i prijave, ali i popratnih dokumenata. Među njima je izjava ovjerena kod javnog bilježnika koju je dao ključni svjedok Dominik Bebek nadimka Domi. Bebek je zaposlenik DP-a i vlasnik obrta  za promidžbu i druge usluge nazvanog High Quality Ads. S Mlinarićevim je udrugom u 2023. godini imao ugovor o suradnji na poslovima komunikacija i upravljanja društvenim mrežama.

“Domi ponesi mi sutra navečer 500”, pisalo je u poruci koju je 16. travnja ove godine u 21.41 sati preko WhatsAppa poslao Mlinarić, a koja je objavljena u medijima.

Jutarnji je pisao da je Mlinarić navodno tražio da mu vrati novac isplaćen s računa udruge za posao koji je obavljao obrt.

Mlinarić odbacio optužbe

Mlinarić je optužbe o izvlačenju novca odbacio i ustvrdio da se radi o kampanji koja se protiv njega vodi uoči izbora u DP-u. Na izborima se Mlinarić natjecao za poziciju zamjenika šefa stranke na koju je izabran Penava.

Mlinarić je narednih dana odbacio optužbe o izvlačenju novca iz udruge kojoj je na čelu. Ustvrdio je da je riječ o kampanji koja se protiv njega vodi uoči izbora u Domovinskom pokretu. Na tim se izborima Mlinarić natjecao za poziciju zamjenika predsjednika stranke na koju je izabran Ivan Penava.

“Centar sam osnovao prije dvije godine i Centar nije primio nijednog centa od općine, županije, grada, ministarstva ili države. Financira se donacijama, najviše mojih prijatelja koji su vjerovali u tu priču. Centar je surađivao sa šeficom DORH-a, s krim policijom, ali i sa SOA-om. S njima radimo dvije godine u tišini”, rekao je Mlinarić prije dva tjedna za N1.

“Tjedan dana prije kandidature za zamjenika predsjednika DP-a, Mario Radić mi šalje emisara da me ucjene da će oni tu notornu laž gurnuti u medije i da će mi prijetiti time. To je klasična ucjena, čime se on inače služi. Ja sam samo tom emisaru rekao da se kandidiram i da pozdravi Radića”, dodao je.

Kazao je da objavljene poruke iz WhatsApp komunikacije nisu autentične te da se ne boji institucija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.