Najavljeno objavljivanje snimke Mesića i Šeksa koji pjevaju "Juru i Bobana"

JOŠ DVIJE snimke predsjednika Stjepana Mesića iz 1990-ih navodno bi se trebale pojaviti na internetskim portalima ovaj vikend. Na jednoj od snimaka Mesić zajedno s aktualnim predsjednikom Sabora pjeva "Juru i Bobana", piše Večernji list.

Nakon objavljivanja snimke njegovog govora u Australiji, Mesić je u nedjeljnom obraćanju javnosti rekao da je moguće da će "materijala" biti još. Večernjak piše da su moguće snimke iz Toronta ili New Yorka, ali posljednjih se dana često spominju njegovi davni nastupi u Švicarskoj.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Dragutin Lučić u nedjelju nam je, kada još nije bilo sigurno podrijetlo objavljene Mesićeve snimke, rekao kako prema njegovim saznanjima ta snimka dolazi iz Švicarske.

"Nove" snimke navodno su prije njegovih prvih predsjedničkih izbora 2000. godine bile ponuđene medijima, ali ih tada nitko nije htio objaviti.

Na prvoj snimci predsjednik zajedno s Vladimirom Šeksom na stranačkom okupljanju HDZ-a pjeva niz pjesama uobičajenih za to vrijeme, između ostalih "Juru i Bobana", pjesmu o ustaškim časnicima i zapovjednicima "Crne legije", vojne postrojbe iz doba NDH.

Druga dolazi sa skupa u Širkom Brijegu gdje je "predsjednik-građanin" održao govor u skladu sa snimkom objavljenom na Indexu i transkriptima iz Večernjaka.

Vladimir Šeks u četvrtak je u emisiji "Otvoreno" rekao da je moguće da je svojedobno bio član Mesić-Šeks dueta, objašnjavajući da je to tada bio dio političkog folklora, nepovezan s ustaškim pokretom.

V.Š.
Foto: D.P.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.