Nakon Roglića još desetak dobavljača krenulo u prisilnu naplatu dugova od Todorića?

Foto: Index

NAKON Orbica, tvrtke u vlasništvu Branka Roglića, još je desetak dobavljača aktiviralo zadužnicu prema Agrokoru, a ta informacija je potvrđena s više strana, javlja N1. Zadužnice su, podsjetimo, sredstvo prisilne naplate dugova.


U isto vrijeme u zagrebačkom sjedištu Agrokora upravo traje sastanak vodstva koncerna s glavnim vjerovnicima. Na sastanku se pokušava dogovoriti tzv. standstill aranžman po kojem bi se mogao naći novac za daljnje funkcioniranje koncerna Ivice Todorića. Naime, po takvom aranžmanu na određeno vrijeme bi se zamrznulo vraćanje kamata Agrokora, a svježim novcem platile bi se obaveze dobavljačima.

Pred sjedištem Agrokora u Zagrebu, u kojem se održava sastanak uprave koncerta s bankarima, okupljeno je mnoštvo novinara koji očekuju rasplet situacije.

Domino efekt


Ukoliko je informacija prema kojoj je desetak velikih dobavljača aktiviralo zadužnice točna, to bi znači da je već krenuo domino efekt i i da bi situacija mogla potpuno izmaknuti kontroli.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović u četvrtak je izjavio kako se danas očekuje dogovor banaka koje su vjerovnici Agrokora i vodstva koncerna.


"Danas se očekuje dogovor banaka, a ubrzo normalizacija kao što je uprava Agrokora i najavila, odnosno isplata novca koji dobavljači čekaju. Vjerujemo u pozitivan rasplet u kojemu je važno da nitko od velikih do najmanjih dobavljača ne bude zapostavljen", rekao je Burilović.

Podsjetimo, iz Mosta, koalicijskog partnera vladajućeg HDZ-a, danas su najavili kako će se "Lex Todorić" već sutra naći na dnevnom redu vlade te će biti poslan u hitnu saborsku proceduru.

Trenutno traju finalna usuglašavanja između HDZ-a i Most, kao i između Ministarstva gospodarstva i Ministarstva pravosuđa i svi zajedno rade na tom zakonu, poručili su danas iz Mosta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.