Napadi nožem u školama na sjeveru Italije: Jučer izbodena učiteljica, danas dječak

Ilustracija: EPA

16-godišnjaka je danas nožem izbo drugi tinejdžer u srednjoj školi u blizini Milana. Vlasti su ispitale osumnjičenog 17-godišnjeg napadača, izvijestila je novinska agencija LaPresse. Motiv današnjeg napada u srednjoj strukovnoj školi južno od Milana nije jasan. Žrtva je hitno prebačena u bolnicu na liječenje zbog ubodne rane na bedru.

Inače, jučer se već dogodio sličan incident, također u regiji Lombardiji, na sjeveru Italije. Policija je jučer priopćila da je uhitila 17-godišnjeg učenika u gradu Vareseu, sjeverno od Milana, zbog istrage pokušaja ubojstva nakon što je više puta ubo nožem u leđa 57-godišnju učiteljicu. 

Sindikat nastavnika požalio se na porast incidenata

Učiteljica je napadnuta dok je napuštala školsku zgradu. Iz škole su naveli da je učenik imao problema u ponašanju i da mu se posvećuje posebna pažnja "kako bi se poboljšale njegove psihološke sposobnosti i sposobnosti ponašanja", piše Associated Press.

Sindikat nastavnika požalio se na porast agresije u školama nakon jučerašnjeg napada nožem. "Neophodno je da se suočimo s problemom sigurnosti u školama", poručio je nacionalni koordinator sindikata Rino Di Meglio. 

Zabilježeno je 27 incidenata u školama ove godine, uključujući učitelje koji su izbodeni nožem, roditelje koji su šamarali ravnatelje te učenike koji su bacali predmete na učitelje, piše poslovni dnevnik il Sole 24 Ore. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.