Napravio EpsteinGPT, OpenAI ga brzo zabranio

Foto: EPA

Sa stotinama objavljenih sudskih dokumenata Jeffreyja Epsteina, koji uključuju i vrlo poznata imena, jedan je čovjek odlučio stvoriti ChatGPT mod preko kojeg bi se dijelile i prenosile informacije o dokumentima. Nažalost za kreatora Patricka Blumenthala, to nije dugo trajalo.

"Upravo sam otvorio EpsteinGPT da dijelimo ove dokumente", objavio je Blumenthal na Twitteru. Blumenthal se inače bavi rizičnim kapitalom i vodi podcast New Frontier. Korisnici su sljedećih dana komunicirali na mreži i isprobavali sustav, pri čemu je jedna osoba upitala mod o tome tko je spomenut u prvom krugu dokumenata, a EpsteinGPT je točno odgovorio.

Blumenthal je kreirao alat skupljajući javno objavljene radove u PDF, prije nego što ih je ubacio u ChatGPT-ovu prilagođenu GPT značajku te ju nazvao EpsteinGPT, prenosi DailyDot.

"Ovime vi postajete stručnjaci za slučaj Jeffreyja Epsteina i pomažete korisnicima da razumiju nedavno otpečaćene dokumente Jeffreya Epsteina. Dajte što više korisnih detalja i budite samouvjereni", poručio je korisnicima Blumenthal.

No, već nakon dva dana, Blumenthal je na Twitteru objavio kako je mod službeno zabranjen i da je dobio obavijest od OpenAI-ja kako je prekršio njihova pravila korištenja te da Epstein GPT više nije dostupan drugima za korištenje. Blumenthal se žalio, no mod je nepovratno ugašen, a Blumenthal nema pravo ni na žalbeni postupak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.