Nastavlja se sanacija od nevremena u Bošnjacima. "Ide puno brže od očekivanog"

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nastavlja se sanacija nakon snažnog nevremena s jakim vjetrom, kišom i tučom, koje je poharalo dijelove Hrvatske. Krajnji istok zemlje je najteže pogođen, a danas će za općinu Bošnjaci biti proglašena elementarna nepogoda.

"Jučer i danas smo imali prilike vidjeti ovdje na terenu u Bošnjacima mještane okolnih naselja, brojne prijatelje i rodbinu koji su došli pomoći i sanirati što je više toga moguće u što je kraće mogućem roku. Dobra je vijest kako sinoć nije bilo kiše, a neće je biti, kako najavljuju, niti danas, tako da će sanacija ići puno brže nego što bi trebala", izvijestila je HRT-ova novinarka.

 

Dodala je kako je jutros načelnik Bošnjaka Andrija Juzbašić kazao kako sve ide puno brže od očekivanog. Na terenu su ekipe građevinske struke i predstavnik općine od jučer. Oni popisuju što je gdje stradalo i koliko je toga potrebno, izvještava HRT.

Stambeni kontejneri za dvije obitelji

Podjela građevinskog materijala kreće danas, odnosno crjepova na čak četiri punkta u općini. Stanovnici koji neće čekati općinu i koji su već jučer prikupili materija, samo moraju sačuvati svoje račune.

Katastrofa u Bošnjacima pored Županje foto: Ivan Baboselac

Objavljuje CrometeoPonedjeljak, 1. srpnja 2024.

"Iz općine također dijele isušivače, 20 novih će podijeliti danas. A trebamo naglasiti i to kako smo dobili jutros informaciju i od Stožera civilne zaštite da sutra stižu dva stambena kontejnera za čak dvije obitelji koje će tamo biti smještene, dok ne mogu biti smještene u vlastitim domovima. 

Što se tiče električne energije, ona se u selo polako vraća. Jučer je polovica sela već bila priključena na električnu energiju, druga polovica bit će danas.

Dobra je vijest kako se javna rasvjeta vratila, tako da je ova noć bila malo lakša. Takve će noći, nadamo se, biti i iduće. Pozivaju sve ljude dobre volje koji žele i mogu pomoći da se odazovu i pomognu u kojem obliku god mogu", izvijestila je novinarka HRT-a s terena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.