Suđenje ubojici s Trešnjevke. Sin: Mama nije bila u vezi ni s kim, to je on izmislio

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Moja majka s njim nikada nije imala dobrosusjedske odnose. Ona je htjela uvesti plin u stan, a Keleminčić je to spriječio fizički i otjerao je radnike. Cijevi su već bile pripremljene, a Keleminčić je naprosto otpilio komad cijevi i time spriječio dovođenje plina. Moja mama je pokrenula sudski postupak i dobila presudu koju on nikada nije poštovao. Htjela je etažiranje stana, ali i u tome ju je spriječio", svjedočio je danas na suđenju Damiru Keleminčiću Vladimir Šadek, sin ubijene Slavojke Senšin čije je tijelo 11 godina nakon ubojstva pronađeno u bunaru na Keleminčićevom imanju.

Sin: Dočekala su nas promijenjena vrata na maminom stanu

Pričao je i o spornoj kupoprodaji stana o kojoj ni on ni njegov otac, Slavojkin bivši suprug, nisu znali ništa sve dok im za to nije rekla policija. Šadek je na sudu rekao da ga je 2020. godine nazvao inspektor i rekao da ima neka saznanja o Slavojkinom nestanku te je kasnije saznao kako je inspektor otkrio da je netko drugi prijavljen na adresi nestale Slavojke.

"Nakon toga sam otišao u gruntovnicu i saznao da postoji kupoprodajni ugovor između moje majke i Keleminčića", rekao je Šadek i dodao kako su zatim saznali da se u stan već uselio Keleminčićev sin Nikola. Kada su došli s inspektorima, kazao je na sudu, dočekala su ih promijenjena vrata.

Rekao je i da je s majkom bio u jako dobrim odnosima i da bi mu sigurno rekla da je prodala stan. S obzirom na to da je kupoprodajni ugovor o prodaji stana Keleminčiću potpisan 2005. godine u Splitu, sutkinju je zanimalo ima li saznanja o tome da je Keleminčić igdje vozio Slavojku.

"Jesi, bio si agresivan prema mami"

"Nema šanse da bi ju negdje vozio, ili da bi ona išla s njim u Split potpisati ugovor o tome da bi mu prodala stan. Prema tom ugovoru, ona je prodala stan 2005. i onda je još živjela u tom stanu šest godina. To se sigurno nije dogodilo. Je li to vama logično? To apsolutno nije logično. Taj kupoprodajni ugovor je čisti falsifikat", rekao je Šadek.

Dodao je i da je Slavojka s Keleminčićem imala dva sudska spora, jedan zbog plina i drugi zbog uvođenja struje jer joj je, navodno, presjekao žice. "On je stalno bio nasilan prema njoj. Nema šanse da bi ona uopće prodala stan, a pogotovo da bi ga prodala njemu", rekao je Šadek.

Keleminčić se zatim obratio sinu pokojne Slavojke i pitao ga kada je on to bio konkretno agresivan prema njegovoj majci. "Jesi, bio si agresivan. Došao je s pilom i prepilio je cijevi, tjerao je radnike i fizički ih spriječio da postave plin. Moju majku je odgurnuo. To mi je pričala mama. Tako da da, bio je konkretno agresivan", odgovorio je Šadek.

Sutkinja ga je također pitala što misli o Keleminčićevim tvrdnjama da je Slavojka bila u vezi sa stanovitim M. J. koji ju je na kraju i ubio na njegovom imanju. "To je čista izmišljotina", rekao je.

"Keleminčić nam je rekao da će fizički zaustaviti bilo kakve radove na krovu"

Na sudu je svjedočio još i njegov otac te Slavojkin bivši suprug Đuro Šadek. On je rekao da se s Keleminčićem našao u veljači 2012. godine jer su on i njegov sin htjeli nastaviti s obnovom krova, koju je Slavojka htjela započeti.

"Keleminčić nam tada nije dao da pokrenemo radove. Rekao je da će on odrediti kada će krenuti radovi i da će fizički spriječiti naše izvođače ako nešto pokušaju raditi. On nam te 2012. uopće nije spomenuo da je kupio stan, već se samo usprotivio našem prijedlogu o razvrgnuću suvlasničke zajednice jer Slavojke nije bilo", kazao je Đuro Šadek.

Otkrio ga Google maps

76-godišnja Slavojka je nestala 24. listopada 2011. na Trešnjevci pod nerazjašnjenim okolnostima. Policija je nakon višegodišnje istrage utvrdila da je ju je Keleminčić neutvrđenog dana, u razdoblju od 12. listopada do 5. studenoga 2011. godine, ubio iz koristoljublja.

"Potom je tijelo zamotao u tepih te ga prevezao na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje posjeduje vikend kuću. Zamotano tijelo bacio je u bunar koji se nalazio u dvorištu vikend kuće, bunar zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno bunara maknuo i premjestio ispred vikend kuće, kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio bunar", opisano je tom prilikom u policijskom priopćenju.

Policija je dodala da je Keleminčić pet godina nakon ubojstva krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupnji stana kako bi prisvojio žrtvinu nekretninu. Voditelj Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke Zvonimir Petrović je nakon pretrage njegovog imanja potvrdio kako je policiji pri istrazi pomogao Googleov Street View.

"Što se samog bunara tiče, pregledom Google Street Viewa smo shvatili da je prije samog nestanka žrtve bunar bio na svom mjestu. Kad smo na mjesto pronalaska tijela došli fizički, shvatili smo da bunara nema, da je samo kruna od bunara premještena ispred vikend kuće. To je bila indicija da intenzivnije krenemo u provođenje drugih mjera radnje", naveo je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.