(Ne)jednak među istima: Sin HDZ-ovca suđenje za pokušaj ubojstva čeka na slobodi

NAKON što mu je određen jednomjesečni pritvor, 23-godišnji Hrvoje Đakić, sin saborskog zastupnika HDZ-a i šefa Hvidre Josipa Đakića, pušten je na slobodu nakon samo osam dana. Hrvoje je uhićen zbog pokušaja ubojstva 31-godišnjeg Zadranina Predraga Vukčevića u Preku na otoku Ugljanu.

Incident u kojem je Đakić sudjelovao zbio se na Ugljanu, gdje je automobilom nakon svađe udario 31-godišnjeg Zadranina Predraga Vukičevića. Vukičević je nastradao jer se umiješao u svađu između Hrvoja Đakića i dvojice mještana.

Đakiću izmjereno 1,28 promila alkohola u krvi

Nakon što je Vukičević uspješno prekinuo sukob ispred lokalnog diskokluba, s prijateljem se odvezao do trajektnog pristaništa u Preku. No, Đakić ga je slijedio u svom automobilu. Parkirao je u mraku i pričekao dok Vukičević i njegov prijatelj nisu izašli iz svog automobila. Tad je opalio po gasu i udario automobilom Vukičevića koji je od siline naleta završio na asfaltu.

Tada je prijatelj ozlijeđenog Vukičevića kamenom razbio staklo na vratima Đakićeva automobila, a Đakić se udaljio s mjesta događaja. Policija ga je ubrzo uhitila i ustanovila da je pod utjecajem alkohola (1,28 promila).

Nakon što je izveden pred istražnoga suca Borisa Babića, Đakić junior se branio šutnjom, a za njegovu obranu su angažiran dva odvjetnička ureda. Sudac mu je tada odredio jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.