Nema traga mališanu (2) nestalom u Francuskoj. Gradonačelnik: Nadamo se da je otet

Foto: Profimedia

JOŠ uvijek nije pronađen mališan (2) koji je tijekom prošlog vikenda nestao iz sela nedaleko od Le Verneta na jugu Francuske. Mališan Emile igrao se u vrtu kuće svojih bake i djeda u selu nedaleko od Le Verneta kada je nestao u subotu poslijepodne. Prije dva dana je objavljeno kako se prekida opsežna zračna i kopnena potraga te je najavljeno da će se istražitelji fokusirati na procjenu već prikupljenih dokaza.

Francois Balique, gradonačelnik Le Verneta od 1977., tvrdi kako je najbolja nada za mališana da je "otet, ali živ". U novom intervjuu za francuski list Le Figaro komentirao je napore uložene u potragu, uključujući i helikopter koji je emitirao glas Emileove majke. 

"Ne bi mogao preživjeti sam u divljini"

Osvrnuo se na vjerojatnost da će dvogodišnjaka pronaći živog, s obzirom na dječakovu dob i broj dana koji je prošao otkako je posljednji put viđen. "Naša jedina nada sada je da je otet i da je živ. To je posljednje čemu se možemo nadati i već je strašno", istaknuo je, prenosi The Independent.

"Mogli bismo smatrati da je netko tko je želio nauditi djetetu prošao tuda, da je vidio ovog prekrasnog dječaka i odveo ga. Ne bi mogao preživjeti sam u divljini, to je sigurno", dodao je. Ipak, Balique je ranije izjavio kako ne vjeruje da se radi o otmici jer mještani "vide sve ljude koji posjećuju to područje". Smatra da bi "strani automobil bio primijećen".

"Teško je dati prednost jednoj hipotezi u odnosu na drugu. Ali vjerojatnosti i racionalnost naveli bi nas da vjerujemo da imamo posla s nesrećom. A budući da tijelo malog Emilea nije pronađeno, znači da tada nije bio sam. Možemo uzeti u obzir prometnu nesreću u kojoj bi se vozač uspaničio i sakrio tijelo. To je jedna hipoteza", naveo je. 

"Učinili smo sve da pronađemo dijete"

Kazao je kako su mještani svjesni da u tom području ima djece pa su stoga "oprezni na cesti". Na pitanje o obustavljanju fizičke potrage za Emileom, 74-godišnji gradonačelnik naglašava da je francuska vojna policija pročešljala područje od ukupno stotinu hektara. 

"Učinili smo sve da pronađemo dijete, bilo živo ili ne. Ništa nismo pronašli", rekao je. Mještani koji su nakon mališanovog nestanka razgovarali s medijima priznali su kako se pitaju je li njihov zaselak možda "proklet" zbog tragedija koje su se dogodile, uključujući ubojstvo upravitelja kafića i smrtonosnu zrakoplovnu nesreću.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.