Nestali tinejdžeri pronađeni u Rijeci. "Dobro su raspoloženi"

Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

Dvoje tinejdžera čiji je nestanak prijavljen jučer u Zagrebu pronađeni su u Rijeci, potvrdili su za Index iz primorsko-goranske i zagrebačke policije. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je u saboru također potvrdio da su tinejdžeri pronađeni.

Podsjetimo, zagrebačka policija za Index je ranije rekla da za svim osobama koje se vode kao nestale tragaju maksimalnim mogućim intenzitetom.

"Policijska uprava zagrebačka isto tako, kao jednu od mjera i radnji koje se aktiviraju u trenutku nestanka, isti dan po prijavi nestanka objavila je profil nestalih osoba u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba upravo s ciljem da se informacija o nestanku učini dostupom svima koji mogu korisna saznanja pružiti policiji. 

Zagrebačka policija: Stavili smo u funkciju sve alate

Policijski službenici od trenutka zaprimljene prijave nestanka osobe poduzimaju sve mjere i radnje traganja. Po prijavi nestanka stavili smo u funkciju sve alate koje koristi policija u traganju za nestalim osobama, uključujući pretrage terena, pregled snimki nadzornih kamera te provjere svih informacija prikupljenih od obitelji, prijatelja i drugih osoba za koje postoji mogućnost da raspolažu korisnim saznanjima.

U konačnici, još jednom naglašavamo da policijski službenici od same prijave nestanka kontinuirano provode i provodit će ciljane aktivnosti kroz provjeru prikupljenih informacija radi otkivanja svih saznanja od koristi za traganje i u konačnici pronalazak osobe", rekli su ranije iz policije za Index.

Božinović: Tinejdžeri su u dobrom stanju i dobrom raspoloženju

"U ovom trenutku se tinejdžeri nalaze u policijskoj postaji. Roditelji su obaviješteni, prema informacijama koje ja imam, u dobrom su stanju i u dobrom raspoloženju", kazao je Božinović novinarima u Hrvatskom saboru.

Ministar je rekao da ne zna jesu li tinejdžeri svojevoljno otišli od kuće i kako su došli do Rijeke, kao ni koji im je bio motiv. "Najvažnije od svega je da su na sigurnom i da nisu loše vijesti, čega smo se pribojavali od jučer", dodao je Božinović.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.