Netko stalno uništava prometne znakove u Istri. "Šteta je 20.000 eura"

Screenshot: HRT

Netko od početka godine uništava prometne znakove na državnim, županijskim i lokalnim prometnicama u Istri. Kako javlja HRT, stotine znakova je oštećeno, a njihova zamjena koštala je desetke tisuća eura te je sve prijavljeno policiji. No, nepoznata osoba ne staje s uništavanjem.

HRT je snimio kako izgledaju prometni znakovi uz županijsku i lokalne ceste blizu Marčane. Cestovni ophodari stalno prijavljuju nova oštećenja.

"Ima ukradenih, razbijenih, savijenih, bačenih u bankinu ceste, svakakvih ima znakova, da. Treba baš jaka snaga da bi se ovako vidljivo oštetio znak", govori nadcestar iz Istarskih cesta Franko Blarežina.

Znakove gađao kamenjem, ali i pisaćom mašinom. Šteta je veća od 20 tisuća eura

Još su u lipnju prijavili policiji koja nam javlja da istraga traje. "Od početka veljače pa do par dana imamo zabilježena oštećenja na više od 200 znakova, a financijski je to iznos veći od 20 tisuća eura, kazao je za HRT Paolo Lukež iz Županijske uprave za ceste u Istarskoj županiji.

Koji se plaćaju iz proračuna. 31 znak uništen je na državnoj cesti Pula-Barban, kroz Marčanu pa sve do Barbana. "Od strane zasad nepoznatog počinitelja, tako da je on znakove gađao komadima betona, kamenjem čak i pisaćom mašinom. Dobra stvar je da se nakon 12.6. kad se to dogodilo, da se to nije na državnoj cesti ponavljalo", istaknuo je Ivo Davidović iz Hrvatskih cesta.

U par sati novi znakovi ponovno uništeni

Nadcestar jer ekipi HRT-a u 11 sati pokazao nove, taman zamijenjene znakove. Nešto prije 15 sati ti su znakovi oštećeni. Kraj znakova je nepoznata osoba ostavila i kamenje kojima je vjerojatno uništila znakove.

To se dogodilo usred dana na državnoj cesti gdje vozila prolaze svake dvije sekunde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.