Nevrijeme prevarilo "mornare": U samo dva sata nasukalo se pet brodica

PUNE ruke posla imali su sinoć spasioci iz Šibensko-kninske županije, jer je zbog nevremena čak pet brodova imalo problema u razmaku od samo dva sata.

Prvo je, oko 19.22 sata, stigla dojava da se 9-metarska jedrilica nasukala u uvali Pilizela na otoku Žutu. Dvije osobe koje su bile na brodici nisu ozlijeđene te su prevezene na kopno, a odsukavanje jedrilice će organizirati i platiti vlasnik.

Kod Žirja potonuo brod

20-ak minuta kasnije Centar 112 je dobio dojavu da se, zbog nevremena, na otoku Kakan nasukao brod. Ubrzo ga je odsukala ribarica, a ozlijeđenih nije bilo.

Otprilike u isto vrijeme je građanin s broda dojavio kako mu se ispred uvale Koromačno na otoku Žirju pokvario brodski motor te brodicu nosi more. Oko 20.30 sati je taj brod u tegalj uzeo brod Pomorske policije te su ga vozili prema uvali Koromačno. No, zbog oštećenja trupa je brod u toj uvali potonuo.

Nasukale se još tri jedirilice

Oko 21.29 sati Centar 112 je dobio informaciju o nasukavanju još nekoliko jedrilica kod otoka Žuta i Žirja. Jedna jedrilica se nasukala u uvali Strunac kod otoka Žuta, dvije jedrilice u uvali Zečnja kod istog otoka te jedrilica u uvali Mikavica kod otoka Žirja. U svim tim nasukavanjima nije bilo ozlijeđenih osoba. Odsukavanje će se obaviti danas po trošku vlasnika. Onečišćenja mora nije bilo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.