Srbin plutao otvorenim morem. "Nisam mislio da ću preživjeti, bilo je morskih pasa"

Ilustracija: Shutterstock

Nikola (30) iz Srbije, koji odnedavno živi u Španjolskoj, ispričao je Telegrafu kakvu je dramu doživio na otvorenom moru. Ispričao je da je otišao s prijateljima na pecanje i da im je u čamcu nestalo goriva te da su plutali 10 dana na otvorenom moru.

Nikola i njegova dva prijatelja isplovili su s Kanarskih otoka i u jednom trenutku su ostali bez goriva. Srbin kaže da su bili okruženi morskim psima.

"Nikada nisam vidio toliko morskih pasa izbliza, mislio sam da nećemo preživjeti", ispričao je Nikola, piše Telegraf.

Srbin kaže da tjedan dana nisu pili vodu

Nikola tvrdi da sedam dana nisu pili vodu. "Da smo još nekoliko sati ostali na čamcu, sigurno bismo bili mrtvi", priča Srbin, piše Telegraf.

Nikolu i njegove prijatelje spasio je brod Xin An Ning, koji je plovio pod kineskom zastavom. Brod je putovao za Dominikansku Republiku, zbog čega su Nikola i njegovi prijatelji ondje završili. U luku Haina je brod stigao u ponedjeljak.

Mediji navode da je španjolska ambasada organizirala povratak Nikolinih prijatelja, ali da je on morao ostati u kampu u Haini, gdje Generalna uprava za migracije šalje strance u neregularnom statusu. Nikola kaže da će za otprilike dva dana dobiti putovnicu kako bi ponovno mogao putovati i vidjeti obitelj.

U međuvremenu dominikanske vlasti pokušavaju kontaktirati s ambasadom Srbije na Kubi kako bi ubrzale proces, piše Telegraf.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.