Niz tornada pogodio okrug na Floridi, ima mrtvih. Diljem Floride srušeno 125 kuća

Foto: X

Šerif okruga St. Lucie na Floridi potvrdio je da ima više smrtnih slučajeva uslijed serije tornada koja je pogodila to područje.

Šerif Keith Pearson potvrdio je da je nekoliko ljudi poginulo u ladanjskom klubu Spanish Lakes, zajednici za starije osobe. Još uvijek nije jasno koliko je osoba preminulo. Pearson je rekao da pretražuju svaku kuću te da su operacije potrage i spašavanja u tijeku.

"Imamo desetke kuća u okrugu St. Lucie koje su oštećene, neke s katastrofalnim oštećenjima", izjavio je glasnogovornik okruga St. Lucie Erick Gill. "Radimo s vatrogasnim okrugom St. Lucie, Nacionalnom gardom i jedinicama šerifovog ureda kako bismo pomogli u potrazi i spašavanju."

Više tornada pogodilo je područje Treasure Coasta i okrug Palm Beach. Guverner Floride Ron DeSantis izjavio je da je izdano 116 upozorenja na tornada.

Kevin Guthrie, direktor Odjela za upravljanje hitnim situacijama Floride, rekao je da su poslali više interventnih jedinica prema pogođenim područjima te da je oko 125 kuća uništeno diljem države.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.