Osuđeni ubojice koji su 2021. usred Amsterdama ubili istraživačkog novinara

Screenshot: YouTube

Nizozemski sud osudio je danas trojicu muškaraca na skoro 30 godina zatvora zbog ubojstva poznatog istraživačkog novinara Petera R. de Vriesa, čije je ubojstvo u Amsterdamu usred bijela potreslo novinarsku zajednicu diljem Nizozemske i Europe, piše The News York Times. 

Osuđeni su ubojica, vozač i muškarac koji je organizirao ubojstvo. Na sudu su identificirani samo po imenu i inicijalima prezimena: Delano G. i vozač Kamil E. osuđeni su na 28 godina zatvora, a njihov klijent, Krystian M., osuđen je na više od 26 godina. 

Ubijen ispred televizijskog studija

De Vries je ubijen iz vatrenog oružja u srpnju 2021. na prometnoj ulici ispred televizijskog studija u središtu Amsterdama. Novinaru koji je istraživao kriminalni milje su prije ubojstva prijetili smrću zbog njegove umiješanosti u sudski postupak protiv jednog od najozloglašenijih europskih narkobosova, Ridouana Taghija. 

Sud je zbog sudjelovanja u ubojstvu osudio još trojicu muškaraca koji su dobili kazne od 10 do 14 godina zatvora. Prema nizozemskom sudu, ubojstvo je pažljivo organizirano. Muškarci su koristili ukradene automobile s lažnim registarskim tablicama, testirali vatreno oružje i nadzirali prometne ulice po kojima bi mogao proći de Vries. 

Taghi je u veljači osuđen na doživotni zatvor ubog odvojenog ubojstva i organiziranog kriminala. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.