Njemačka državna banka prodala 110 milijuna dionica Deutsche Telekoma

Foto: EPA

Njemačka državna banka KfW izvijestila je da je prodala 110 milijuna dionica Deutsche Telekoma, a prihod od 2.43 milijarde eura trebao bi biti usmjeren u jačanje vlasničkog kapitala u Deutsche Bahnu i u modernizaciju željezničke mreže.

Dionice su prodane po cijeni od 22.13 eura, a paket odgovara vlasničkom udjelu u Deutsche Telekomu od 2.2 posto, naveli su u KfW-u u priopćenju objavljenom u ponedjeljak navečer. Cijena dionica Deutsche Telekoma iznosila je na kraju jučerašnjeg trgovanja na burzi 22.64 eura, navodi Reuters.

U veljači prodane dionice logističke tvrtke DHL

Prodaja je provedena po ubrzanom postupku, a dionice su plasirane institucionalnim ulagačima, stoji u priopćenju. KfW i vlada zadržat će i nakon prodaje status najvećih dioničara, s ukupnim udjelom od oko 27.8 posto, priopćilo je ministarstvo financija, dodajući da ga ne planiraju mijenjati.

Savezna vlada upotrijebit će neto prihod od te transakcije za jačanje vlasničkog kapitala u Deutsche Bahnu i za proširenje željezničke infrastrukture u Njemačkoj, priopćilo je ministarstvo. U veljači KfW je prodao 50 milijuna dionica logističke tvrtke DHL za 2.17 milijardi eura.

Njemačka vlada planira ove godine prodajom udjela u kompanijama prikupiti do četiri milijarde eura, prema dokumentima ministarstva financija u koje je Reuters bio dobio uvid.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.