Njemački proizvođač čipova gasi 1400 radnih mjesta: "Selimo se na jeftinije lokacije"

Foto: EPA

Njemački proizvođač mikročipova Infineon objavio je da planira ugasiti 1400 radnih mjesta i preseliti još toliko njih na "jeftinije lokacije" kako bi prebrodio razdoblje slabe potražnje. Otkazi će obuhvatiti petstotinjak radnika u njemačkom Regensburgu, ponovila je tvrtka, ne navodeći pojedinosti o drugim lokacijama.

Selidba bi pak trebala prebaciti radna mjesta iz svih "zemalja s visokim plaćama", od Sjeverne Amerike do Azije, u povoljnije zemlje u kojima Infineon već posluje, dodao je izvršni direktor Jochen Hanebeck. Odluka o mjerama bila je teška, naglasio je Hanebeck, napominjući da će Regensburg zadržati status "središnje lokacije", usmjerene na istraživanje i razvoj.

Potražnja ne pokriva zalihe

Infineon će i dalje otvarati radna mjesta u Dresdenu, dodao je. Njemački proizvođač čipova trenutno muku muči sa slabom potražnjom, kao i sektor u cjelini. Jučer su izvijestili da im je dobit u trećem fiskalnom tromjesečju prepolovljena, 403 milijuna eura. 

Prihod im se smanjio za devet posto, na 3.7 milijardi eura. U četvrtom fiskalnom kvartalu, koji završava u rujnu, očekuju prihod od oko četiri milijarde eura. "Naša ciljana tržišta oporavljaju se jako sporo", napominje uprava, ističući da zbog kontinuirano slabog gospodarskog rasta krajnja potražnja u brojnim dijelovima svijeta ne pokriva zalihe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.