Noćas buknuo požar u hotelu na slovenskom Bledu. Potpuno je uništen wellness centar

Foto: PGD Ribno

Tri osobe su zatražile liječničku pomoć zbog udisanja dima u požaru koji je oko 1:30 ujutro izbio u hotelu Rikli Balance na Bledu u Sloveniji, javlja Anadolu.

Vatrogasci su požar ugasili za nešto više od dva sata, a tijekom intervencije evakuirano je oko 160 osoba. Uzrok požara, koji je prema prvim informacijama napravio veliku štetu, još nije poznat.

Policijska uprava Kranj priopćila je da im je oko dva i pol sata ujutro dojavljeno da je u jednom od hotela na Cankarjevoj cesti na Bledu došlo do požara.

Tijekom intervencije hitne službe evakuirale su oko 160 osoba iz hotela, a svim gostima osiguran je privremeni smještaj. Ujedno je policija zamolila ljude da ne idu na mjesto požara i ne zadržavaju se u blizini, a okolne stanovnike da zbog vatre i dima zatvore prozore na svojim stanovima i kućama.

Vatrogasci su požar ugasili nešto iza tri sata, no vatrogasna straža ostala je na mjestu događaja, pojašnjavaju iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bled. Na intervenciji su sudjelovala i druga dobrovoljna vatrogasna društva s područja općine Bled te profesionalni vatrogasci iz Jesenica s ljestvama.

Požar izbio u wellness centru

Kako objašnjavaju iz Policijske uprave Kranj, prema prvim informacijama požar je izbio u podrumu hotela. Kako se doznaje, požar je izbio u wellness centru Živa koji se nalazi u sklopu hotela. U požaru je nastala velika materijalna šteta. Prema dosad poznatim informacijama, izgorio je dio kompleksa bazena, a prema neslužbenim informacijama potpuno je uništen wellness centar.

Tijekom požara tri su se osobe nagutale dima te im je pružena pomoć na mjestu događaja i puštene na kućnu njegu.

Uzrok požara još nije poznat te će biti predmet daljnjeg kriminalističkog istraživanja. Policija i kriminalisti će potom obaviti obilazak i nastaviti prikupljanje obavijesti o svim okolnostima požara. Na teren je izašao i vatrogasni inspektor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.