Noćas privedeno 126 partijanera, dva završila u bolnici. Naplaćeno 43.000 eura kazni

Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell

Prije, za vrijeme i nakon trećeg dana javnog okupljanja „Ultra Europe 2024“, održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježeni značajnija narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti oštećenja imovine, izvijestila je jutros policija.

Privedeno je  126 osoba (77 strana državljana i 47 hrvatska državljanina) većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom večeri naplaćeno je oko 43.000,00 € novčanih kazni.

Nad dvije osobe provedeno je istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Imovinska kaznena djela: tri imovinska kaznena djela, uhićeni strani državljani

Tijekom večeri na štetu posjetitelja zabilježena su tri imovinska kaznena djela vezano uz krađe lančića. Uhićeno je pet stranih državljana nad kojima je u tijeku istraživanje.

Tijekom noći sankcionirano 105 prometnih prekršaja

Sinoć u vremenu  od 19 sati do 04 sata sankcionirano je 105 prometnih prekršaja od čega su 79 počinili vozači motocikla i mopeda. Sankcionirano je pet vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, sedam zbog odbijanja testa na droge, šesnaest vožnji u suprotnom smjeru, sedam vozača zbog nenošenja zaštitne kacige.

Dvoje završilo u bolnici

Splitska Hitna služba imala je 21 intervenciju, dok je medicinski tim koji je bio prisutan u Parku mladeži pružio pomoć 191 osobi, od kojih su dvije prevezene u KBC Split.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.