Normalizira se stanje u Bošnjacima

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U Bošnjacima nedaleko Županje i dalje se sanira šteta od olujnog nevremena, no stanje se polako normalizira, izvještava HRT.

Velike štete

Popisana je sva šteta na stambenim objektima, izdano je 96 posto potvrda. Električna energija vratila se u 98 posto kućanstava. Vojska je i dalje na terenu i pomaže u sanaciji. Crijep dolazi kontinuirano, no nedostaje krovopokrivača. 

"Trenutno je na terenu jako malo pravih krovopokrivača, ali rekli su da će ih još doći. Ovi koji to trenutno rade su priučeni. Problem je što nema dovoljno materijala. Čekamo na crijep, čekamo na letvu", govori mještanin Bošnjaka.

"Otkad je nastao problem, a to je 8-9 dana, čeka se. Dugo smo čekali potvrde i materijale, tako da do danas na kući ništa nismo riješili, a velike su štete nastale", kazao je mještanin. 

Za štetu na pokretninama, odnosno na osobnim automobilima, traktorima i ostaloj mehanizaciji zaprimljeno je 118, a za štete u poljoprivredi 119 odštetnih zahtjeva.

Struja većinom vraćena

S ulica je tijekom ponedjeljka odvezeno 1418  prostornih metara građevinskog otpada. Djelatnici Općine izdali su 200 potvrda za podizanje građevinskog materijala.

U funkciji je kompletna mreža Hrvatske elektroprivrede. Tijekom jučerašnjeg dana električna je energija puštena u 20 objekata, što znači da od ukupnih njih 1450, električnu energiju trenutno ima 1306 kućanstava.

Angažirane su i dvije policijske ophodnje za regulaciju prometa, s ciljem jednostavnije organizacije odvoza građevinskog otpada, navode iz Županijskog centra 112 Vukovar dodajući kako je obnoviteljskim radovima angažirano 96 pripadnika Hrvatske vojske s opremom i vozilima.

Podsjetimo, 1. srpnja je dijelove kontinentalne Hrvatsku pogodilo jako nevrijeme, mjestimično praćeno grmljavinom i tučom. Najgore posljedice vidljive su bile u Bošnjacima, gdje su zabilježene velike štete. Porazbijani krovovi, oštećene fasade kuća i automobili. Oštećena je i seoska crkva te osnovna škola, a dijelovi naselja ostali su bez električne energije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.