KORONAVIRUS

Nova šefica splitskog Doma: Stanje nije dobro, ali ne bih o tome

Foto: Index/FaH/Pixsell/Milan Sabic

HELENU BANDALOVIĆ, magistricu medicinskog prava, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban jučer je imenovao koordinatoricom u Domu za starije i nemoćne osobe u Splitu. Ona je, očito, nekovrsna spona između Doma i Županije, kao njegovog osnivača, dok se ne riješi političko-upravljačka sudbina Ivana Škaričića, aktualnog ravnatelja.

S Bandalović smo nakratko popričali prije nego što je otišla na sastanak Kriznog stožera na kojem se trebala susresti sa Škaričićem. Susretali su se, ističe, i ranije, ali nisu od jučer, otkako ju je župan imenovao.

"Župan želi imati punu kontrolu"

"Imenovana sam povjerenicom za Dom u ovoj trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Što to znači? Da Županija apsolutno, odnosno župan, želi imati punu kontrolu, koordinacijsku kontrolu. Znači, nije to nikakav paralelizam, ravnatelj je ravnatelj, a moja uloga je upravo u koordinaciji prema Županiji i ne samo Županiji nego i svim zdravstvenim ustanovama u Županiji jer je Županija osnivač istih. Dakle, isto tako prema resornim ministarstvima. Znači, osnovni cilj je ubrzanje i efikasnost svih procedura koje sada moramo poduzimati u cilju zaštite korisnika i djelatnika Doma", izjavila nam je Bandalović.

"Ne bih davala izjave"

O stanju u Domu progovorila je kratko: "Epidemiološki nije dobro, vidjeli ste izvješća, ali o tome ne bih davala izjave, tu je zadužen Stožer u kontaktu s KBC-om i epidemiološkom službom."

Pitali smo je i o referencama te dosadašnjoj karijeri:

"Ja sam magistar medicinskog prava, radim već 26-27 godina u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u dva mandata sam bila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, sada sam zamjenica pročelnice, voditelj sam radne skupine za zdravstvo i socijalnu skrb Hrvatske zajednice županija već pet godina. To su moje profesionalne karakteristike. Preko 25 godina sam u administrativno-upravljačkom dijelu zdravstva jer je Županija osnivač svih zdravstvenih ustanova osim KBC-a. Također i socijalnih ustanova i domova", rekla nam je Bandalović, inače članica HDZ-a.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.