Novi detalji, mladić policajcu kojeg je vukao vikao: Go*no, ubit ću te ako padneš

Foto: Cropix, Index

Teška krađa, prisila prema službenoj osobi i dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom kaznena su djela za koja se sumnjiči 20-godišnjaka koji je tijekom vikenda izazvao kaos u centru Zagreba, pri čemu je teško ozlijedio jednog policajca, dok je on sam prošao bez ozljeda. Nakon uhićenja policija je provela kriminalističko istraživanje, a mladić je zatim priveden sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu, koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

"Govno, ako padneš, ubit ću te"

Sve je započelo 12. listopada u 12:15 kad je policija na Trgu žrtava fašizma uočila automobil koji je dan ranije bio ukraden. Vozilo se kretalo prema Trgu bana Josipa Jelačića, a policajci su pokušali zaustaviti vozača, no on se oglušio na njihove znakove i udario u neobilježeni policijski kombi.

Nakon sudara vozilo se zaustavilo, a policajci su mu prišli kako bi uhitili vozača. Kad je jedan od policajaca pokušao izvući mladića iz vozila, osumnjičeni je, prema navodima, dao gas i pokrenuo automobil, pri čemu je vukao policajca za sobom. Prema neslužbenim informacijama Večernjeg lista, u tom trenutku vozač je prijetio policajcu riječima: "Govno, ako padneš, ubit ću te!"

 

Vozilo je nastavilo bježati kroz Tomićevu ulicu, gdje se policajac uspio osloboditi, no pri padu na tlo slomio je lakat, što predstavlja tešku tjelesnu ozljedu. Mladić je nastavio vožnju prema Frankopanskoj ulici, gdje je ugrozio tri pješaka prije nego što je skrenuo u Dalmatinsku ulicu i zabio se u zid zgrade.

Tada su ga pripadnici specijalne i interventne policije svladali koristeći sredstva prisile te su ga priveli. Mladiću je pružena liječnička pomoć, ali nije imao ozljeda, a prema navodima policije, nije imao primjedbi na policijsko postupanje. 

Kako se branio mladić

Kako neslužbeno doznaje Večernji, 20-godišnjak boluje od psihičke bolesti i već je osuđivan zbog obiteljskog nasilja, a izrečena mu je mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja. U svojoj obrani navodno tvrdi da nije ukrao vozilo, već da mu je ključeve dao jedan muškarac u lokalu.

Mladić je rekao da je pokupio ključeve i krenuo po djevojku u Šestine, a završio na Trgu bana Jelačića. Tvrdi da nije znao da su policajci te da nikad nije prijetio da će ubiti policajca, već da je mislio da će se policajac ozlijediti ako padne pod vozilo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.