Novi detalji tragedije na Viru: Majka poginula, ocu i sinu se bore za život

Screenshot: HRT

U teškoj prometnoj nesreći na Viru jedna je osoba poginula pri naletu automobila na skupinu pješaka u subotu oko 23:40.

U naletu vozila poginula je mlađa žena, dok su njezin suprug u dobi od 28 godina i troje malodobne djece vozilom hitne pomoći prevezeni u zadarsku Opću bolnicu. Prema prvim informacijama, na njih je, dok su hodali uz prometnicu, vozilom naletio mlađi muškarac.

Riječ je o dijelu ceste gdje nema nogostupa. U lokalnim grupama na društvenim mrežama bijesni građani jutros pišu kako se tu često juri automobilima dok sa strane hodaju pješaci koji nemaju drugog izbora.

Očevidom je jutros do šest sati rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetništva. Dok se čekaju rezultati očevida, o stanju 28-godišnjeg oca i njegovo troje djece govorio je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Nediljko Jović. 

"Radi se o obitelji, ocu (1996. godište) s teškim ozljedama i on je trenutno u operacijskoj sali. Također je zaprimljen njegov trogodišnji sin koji je teško ozlijeđen. On je tijekom noći operiran i nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja i u životno ugrožavajućem je stanju.

Njegova četverogodišnja sestra je isto zadobila teške tjelesne ozljede, tijekom noći je operirana i nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja. Trenutno nije životno ugrožena. Beba, njihov brat koji ima 11 mjeseci, zaprimljen je zbog okolnosti događanja. Kod njega nismo identificirali nikakve teške tjelesne ozljede", rekao je za HRT.

Šef vatrogasaca: Ovo je zaista bilo teško

Iz zadarskog OKC-a otkrivaju da je na intervenciju poslano osam vatrogasaca.

"Bili su vatrogasci, bio je auto koji je udario u te ljude. Auto se prevrnuo, izvlačili su vozača i suputnika. Vatrogasci su izvlačili vozilo i trebali su i akumulator izdvojiti. Pošto smo primili dojavu o teškoj nesreći, na intervenciju smo poslali jače snage, odnosno poslali smo dva vozila iz Nina i dva iz Zadra s ukupno osam vatrogasaca. Intervencija je trajala do dva sata u noći", kažu iz zadarskog vatrogasnog OKC-a.

"Nismo intervenirali na mjestu događaja u smislu korištenja hidrauličkih alata, nitko nije bio zarobljen pošto je došlo do naleta vozila na pješake. Prizor je zaista bio kaotičan i užasan, intervencija nije bila uobičajena pošto smo imali jednu mrtvu osobu na mjestu događaja. 

Mi smo najviše pomogli hitnoj medicinskoj pomoći da sanira mjesto događaja i uputi ranjene u bolnicu. Na mjestu događaja zatekli smo i ozlijeđenu djecu. Susrećemo se s mnogim intervencijama i svaka je drugačija, ovo je zaista bilo teško. Nema nikakve psihološke pripreme koja bi vas mogla pripremiti za ovo. Morate pristupiti intervenciji kao profesionalac, ali emotivno je zaista teško", rekao je za Index zapovjednik DVD-a Nin Joško Jurlina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.