Nastavlja se deložacija u Puli, policija na terenu

Oko zgrade Porečanke u Vrtlarskoj ulici u Puli danas dežura dvadesetak policajaca, među kojima i brojni pripadnici interventne policije, koji nadziru novi pokušaj deložacija iz ovog objekta, piše Glas Istre.

"Djelatnici Policijske uprave istarske pružaju asistenciju pri deložaciji u slučaju da dođe do narušavanja javnog reda i mira, a na zahtjev nadležnog suda, tj. Općinskog suda u Puli", rekli su iz policije.

Tijekom zadnje deložacije privedeno deset ljudi

Podsjetimo, kako je pisala Istra24, deložacija se provodi jer tvrtka TIM 200 već 15 godina nezakonito iznajmljuje stotinjak stanova i poslovnih prostora u zgradi Porečanki u centru Pule, a prilikom posljednjeg pokušaja uhićeno je deset osoba.

Na policajce je tada bačen suzavac, a vučnoj službi su izbušene gume. Dvojica 29-godišnjaka, 37-godišnjak i 27-godišnjak sumnjiče se za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Policija je utvrdila da su navedene četiri osobe pružile otpor kako bi spriječile provođenje sudskog akta. Osumnjičenici su prilikom ulaska djelatnica suda i policajaca aktivirali sredstvo s nadražujućom tvari i aparat za gašenje požara.

Glas Istre

Premazali vrata masnom tekućinom, bacili suzavac

Ulazna vrata su premazali nepoznatom skliskom i masnom tekućinom, dok su u blizini postavili i plastičnu bocu s lako zapaljivom tekućinom. 

Dodatno, utvrđeno je da su petorica muškaraca ometali provođenje izviđaja na temelju sudskog akta, iz čega proizlazi sumnja da su prekršili odredbe Ovršnog zakona, o tome je dostavljeno izvješće nadležnom sudu i nadležnom državnom odvjetništvu.

Deseta osoba koja je privedena u postaju sumnjiči se za počinjenje prekršaja, odnosno vrijeđanje službenika interventne policije prilikom postupanja. Protiv 34-godišnjaka je zbog toga pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Odvjetnik stanarke: Stan je platila 150 tisuća eura i sad bi opet trebala platiti

Odvjetnik jedne od stanarki, Dino Čekada, kazao je da je njegova klijentica 2008. kupila stan u Porečanki, koji je platila 150 tisuća eura.

Foto: Glas Istre

"Ali problem je gdje su ti novci išli. Kupovala je sama, bez pravne pomoći. Ima stan u posjedu, ali nije vlasnica u zemljišnim knjigama. Zbog pokretanja ovrha ne može se upisati. Starija je i sama, bolesna i nemoćna. Deložacijom joj se provjerava stan. Nova tvrtka, H-abduco (koja je lani kupila zgradu, op.n.) je svim korisnicima poslala dopis s namjerom da se ljudi jave i da krenu u dogovore. Gospođa koja je platila nemali novac trebala bi opet nešto platiti. Teško je i njoj objasniti da dvaput mora platiti nešto", rekao je Čekada za Istru24.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.