Novi prosvjed Hvarana, spriječili zaposlenike Carpe Diema da goste prebace u klub

Foto: Index

Večeras se održava novi prosvjed na Hvaru u znak podrške ugostiteljima koji su napadnuti prije nekoliko dana, a radi se o vlasniku Garifula Ivanu Gospodnetiću i kuharu Dinku Petričeviću.

Deseci ljudi prosvjeduju protiv suvlasnika Carpe Diema, Josipa Ćurkovića koji se nalazi u istražnom zatvoru. Potpisuje se i peticija kojom se traži skraćenje radnog vremena Carpe Diema do 24 sata, kao i da ih se prisili da poštuju gradske propise kao svi ostali objekti.

Prosvjednici su spriječili goste Carpe Diema da brodicama krenu prema klubu, nakon čega se većina gostiju vratila, a neki su se i pridružili prosvjednicima u protestu.

 

Prosvjeduje se treći dan

Otkako se dogodio incident, Hvarani su prosvjedovali dvije večeri zaredom. Podsjetimo, u noći sa subote na nedjelju ozlijeđeni su Ivan Gospodnetić, vlasnik restorana Gariful u Hvaru, i njegov suradnik Dinko Petričević, poznatiji kao ribar Mijo.

Gospodnetić je rekao kako ga je napao suvlasnik Carpe Diema Josip Ćurković. Napadač je vlasnika restorana prvo udario šakom u glavu, a onda šipkom. U pomoć mu je zatim priskočio Petričević, koji je zadobio ozljede nosa, oka, glave...

"Noćas oko 1:45 sati u gradu Hvaru, na terasi restorana, došlo je do fizičkog sukoba između više osoba. U sukobu su tri osobe ozlijeđene i utvrđene su im lakše tjelesne ozljede. Jedna osoba je uhićena i privedena u službene prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja na okolnosti kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju. O događaju je obaviješteno državno odvjetništvo te slijedi utvrđivanje svih okolnosti događaja", izvijestila je tada policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.