Novi srpski ministar opsjednut Hrvatima i Hrvatskom, širi se njegov seksistički tvit

Screenshot YouTube/Bez cenzure

NOVI ministar u srpskoj vladi, prema pisanju Blica, bit će Ratko Dmitrović.

Na ministarsku poziciju ga nominira Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića, a za njega će se uspostaviti jedan od dva nova resora u vladi Srbije. Bavit će se brigom o obitelji, djeci i demografiji. 

Ratko Dmitrović je srpski novinar i publicist. Krajem 80-ih i na početku rata je bio stalni dopisnik iz Zagreba dnevnog lista Politika i tjednika NIN, a od listopada 1991. do kraja 1993. godine radio je na Radio-televiziji Srbije kao komentator. Nazivali su ga Miloševićevim novinarom. Bio je urednik tjednika Argument i osnivač televizije RAS, a nekoliko je godina obavljao funkciju generalnog direktora i glavnog urednika Novosti.

No posebno je zanimljiva gotovo pa opsjednutost Hrvatskom i Hrvatima koja se provlači kroz Dmitrovićevu biografiju.

Knjiga o "bolesnoj mržnji Hrvata prema Srbima"

Možda to najbolje ilustrira knjiga koju je objavio. Zove se Krst na križu, a posvećena je "bolesnoj mržnji Hrvata prema Srbima".

"Knjiga je antologija tekstova koji brojnim autentičnim dokazima razobličuju bolesnu mržnju hrvatskog društva prema Srbima i prema svemu što je srpsko", opisivalo je Dmitrovićevu knjigu srpsko izdanje Sputnika.

"Nema naroda koji je prisvojio više tuđeg od Hrvata"

Dmitrović je još prije desetak godina izjavio da "nema naroda u Europi koji je prisvojio više tuđeg od Hrvata i ugradio u svoju povijest, kulturu i jezik".

Poručivao je i da" komunisti nikome na svijetu nisu podarili takve blagodati kao Hrvatima".

"Oluja jedina pobjeda hrvatske vojske u povijesti, Hrvatska država s poremećenim sustavom vrijednosti"

Dmitrović je prije dvije godine izjavio da je "Oluja jedina pobjeda hrvatske vojske u povijesti" te da je "Hrvatska država s poremećenim sustavom vrijednosti". Ustvrdio je da i današnja Hrvatska želi Hrvatsku bez Srba.

"I kad Srba ne bude u Hrvatskoj, problem će biti imenica Srbin!", rekao je Dmitrović na Pinku.

"Srbi su odbili Veliku Srbiju, to je bila velika greška"

Prije godinu dana Dmitrović je izjavio: "Da nije bilo Srba, ne bi bilo Hrvatske ni Slovenije". Rekao je da su 1915. Srbima Englezi i Francuzi nudili Veliku Srbiju do Virovitice, ali da su Srbi to odbili i stvarali Jugoslaviju, što je bila velika greška. 

Gostujući u jednoj emisiji rekao je još da "Srbi ne mogu pomoći Hrvatima da se izliječe od ustašluka". Rekao je i da mu je, kao srpskom dopisniku iz Hrvatske 1991., postalo neizdrživo i da je napustio Hrvatsku pod dramatičnim okolnostima te da je spašavao vlastitu glavu jer je bio na rubu linča.

Širi se i njegov seksistički tvit

Društvenim se mrežama širi i seksistički tvit Dmitrovića koji bi u novoj srpskoj vladi trebao brinuti o obitelji, djeci i demografiji.

"Zbog čega među feministkinjama i 'borkinjama' za ljudska prava, nema ni jedne izrazito lijepe žene?", poručio je Dmitrović prošle godine na Twitteru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.