Obama: Dat ću vam jedan pokušaj da pogodite gdje su napravljene Trumpove biblije

Foto: EPA

Bivši američki predsjednik Barack Obama došao je na skup u Wisconsinu kako bi pozvao birače da podrže Kamalu Harris na nadolazećim predsjedničkim izborima. 

Pozvao je okupljene da izađu i glasaju što prije rekavši da "imaju priliku izabrati novu generaciju vodstva". Potvrdio je da je on već glasao poštom. "Znamo da će ovi izbori biti tijesni. Bit će tijesno ovdje u Wisconsinu, bit će tijesno u cijeloj zemlji", poručio je. 

Naglasio je da će biti tijesno "jer se mnogi Amerikanci još uvijek bore" zbog događaja posljednjih godina, kao što je pandemija koja je "prouzročila pustoš". "Razumijem zašto ljudi žele prodrmati stvari. Ono što ne mogu razumjeti je zašto bi itko mislio da će Donald Trump prodrmati stvari na način koji je dobar za vas", naveo je. 

"Kandidiraš se za predsjednika i prodaješ robu"

Tvrdi da nema "apsolutno nikakvih dokaza da Trump misli na bilo koga osim na sebe". Opisao je Trumpa kao "78-godišnjeg milijardera koji nije prestao kukati o svojim problemima otkako je prije devet godina sišao tim zlatnim pokretnim stepenicama". Podsjetimo, Trump se 2015. uspeo pokretnim stepenicama u Trump Toweru kako bi najavio kandidaturu za predsjednika. 

"Kad se ne žali, pokušava vam prodati stvari - jeste li to primijetili? Tko to radi? Kandidiraš se za predsjednika i prodaješ robu", kazao je Obama. Želio je ismijati Trumpove pokušaje prodaje tenisica i satova. 

"Moja omiljena je Trumpova Biblija. Istinita priča. Na njoj je utisnuto njegovo ime - izdanje Donalda Trumpa. Odmah pored Mateja i Luke - Donald. A ja ću vam dati jedan pokušaj da pogodite gdje su te biblije napravljene", naglasio je Obama. Publika je uzvratila: "U Kini."

Uz ironičan osmijeh, Obama je zaključio: "On je 'gospodin Opasni' prema Kini, osim kad je u pitanju zarada od nekoliko dolara."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.