Detalji potjere po Zagrebu. Vozio 140 km/h, prolazio kroz crveno...

Foto: Čitatelj

Zatražen je istražni zatvor za tipa koji je u utorak navečer bježao policiji preko cijelog Zagreba. Prijeti mu i do osam godina zatvora.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo je pritvor za 27-godišnjaka kojemu sada prijeti i do osam godina zatvora. Prijavljen je za obijesnu vožnju te prisilu prema službenoj osobi, a nakon što je ispitan, protiv njega je otvorena istraga. 

 

Zagrebački ODO piše da se 27-godišnjak u Sesvetama i Zagrebu oglušio na policijsku zapovijed kako bi onemogućio policajce u obavljanju službene radnje. Zatim je, navodi se u priopćenju, bježao policiji i nije postupio po njihovim zahtjevima.

Vozio 140 km/h, prolazio kroz crveno...

Lovilo ga je više policijskih vozila koja su svjetlosnim i zvučnim znakovima od njega tražila da se zaustavi. U bijegu je počinio veći broj prekršaja: prolazak kroz crvena svijetla, vožnju po sredini ceste, vožnju brzinom od oko 140 km/h (pedeset kilometara na sat iznad dopuštene) i time izazvao opasnost za živote drugih sudionika u prometu i policijskih službenika. 

Oko 21:45 prednjim desnim dijelom svog auta udario je u policijsko vozilo i nastavio bježati, a tri minute kasnije, pri neutvrđenoj brzini, piše u priopćenju, desnom stranom svog auta udario je i u drugi policijski auto i naglo skrenuo ulijevo te udario prednjim dijelom svog auta u stražnji kraj prvog policijskog vozila. 

Udario u policijska vozila, ozlijedio policajce. Prijeti mu zatvor

Uslijed udarca policijsko vozilo se zarotiralo i prednjim dijelom udarilo u razdjelnu površinu. Okrivljenik je nastavio bježati, a onda je, zbog prevelike brzine, izgubio nadzor nad vozilom i slupao se na skretanju sa Zagrebačke avenije. 

Prilikom lova na okrivljenika nekoliko je policajaca ozlijeđeno, odnosno imaju lakše tjelesne ozljede. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu podnio je zbog svega navedenog prijedlog za zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Inače, za obijesnu vožnju predviđena je kazna do tri godine zatvora, dok se prisila prema službenim osobama kažnjava zatvorom do osam godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.