Objavljeno ime muškarca koji je uhićen zbog pokušaja atentata na Trumpa

Foto: EPA

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump na sigurnom je nakon onog što se čini kao pokušaja atentata pokraj njegova terena za golf u West Palm Beachu na Floridi, priopćio je FBI.

Osumnjičenik je uhićen. NBC i Fox News pišu da se radi o 58-godišnjem Ryanu Wesleyu Routhu.

Washington Post objavio je da je Trump igrao golf na terenu kada se incident dogodio. Šerif okruga Palm Beach rekao je na tiskovnoj konferenciji da je osumnjičenik bio u grmlju uz golf teren kad su agenti tajne službe, koji su provjeravali teren ispred Trumpa, uočili puščanu cijev. 

Agenti su na njega zapucali, a on je odbacio automatsku pušku nalik AK-47, dva ruksaka i druge stvari te pobjegao crnim automobilom Nissan. 

Svjedok je vidio osumnjičenika i uspio fotografirati njegov automobil i registarske tablice, što je dovelo do toga da su ga šerifovi zamjenici uočili i zaustavili u susjednom okrugu. 

"Trenutno je u pritvoru", rekao je Ric Bradshaw, šerif okruga Palm Beach. 

Trump je sklonjen na sigurno čim je uočen naoružani muškarac. On je poslije sam objavio da je dobro.  

Neimenovani policijski dužnosnik kazao je da je Trump bio 300 do 400 metara udaljen od osumnjičenika, odnosno jednu ili dvije rupe na golf terenu. 

Trump je ozlijeđen u pokušaju atentata u Pennsylvaniji 13. srpnja, što je postavilo mnoga pitanja o zaštiti predsjedničkih kandidata uoči izbora 5. studenoga. 

Bijela kuća je u priopćenju rekla da su predsjednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris obaviješteni o incidentu i da im je laknulo kad su znali da je Trump na sigurnom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.