Roditelji dječaka ubojice (14) iz Bangkoka objavili pismo

Foto: EPA

RODITELJI 14-godišnjeg dječaka koji je usmrtio dvoje ljudi u luksuznom trgovačkom centru u središtu Bangkoka zatražili su oprost. U pismu koje je dječakov otac napisao na tajlandskom i koje je objavljeno u medijima navodi se da obitelj u potpunosti surađuje s vlastima u pravnom procesu.

Dječak se suočava s optužbama za ubojstvo nakon što je u utorak otvorio vatru u trgovačkom centru Siam Paragon, jednom od najposjećenijih trgovačkih centara u Aziji. Njegovi motivi ostaju nejasni, piše BBC. U pismu su roditelji poručili da je njihov sin sada na odjelu za promatranje i zaštitu maloljetnika te su izrazili žaljenje.

"Nudimo naše najdublje isprike žrtvama, obiteljima preminulih i ozlijeđenima u nedavnoj pucnjavi koja se dogodila kao rezultat postupaka našeg sina u robnoj kući Siam Paragon. To uključuje javnost, turiste, vlasnike tvrtki i trgovina te one koji su bili uključeni u incident ili u blizini, koji su evakuirani i na bilo koji način u nevolji", stoji u pismu.

Dvoje ubijenih i pet ozlijeđenih u pucnjavi

"Također uključuje medicinsko osoblje, medicinske sestre, policiju, vladine dužnosnike, bilo da su tajlandski, kineski, mjanmarski ili laoški, i sve strane pogođene ovim incidentom. Također jako žalimo zbog štete i utjecaja (napada). Duboko smo ožalošćeni i šokirani ovim incidentom i prihvaćamo odgovornost što je moguće potpunije", dodali su. 

Tajlandske su vlasti u srijedu optužile tinejdžera za ubojstvo s predumišljajem i ilegalno posjedovanje vatrenog oružja. Policija je priopćila da je dječak koristio modificirani pištolj namijenjen ispaljivanju ćoraka. Njegova obitelj nije zatražila jamčevinu. Dvije ubijene žrtve bile su iz Kine i Mjanmara. 

Još pet osoba - jedan državljanin Laosa, jedan Kinez i tri Tajlanđanina - ozlijeđeno je. Prema Reutersu, policija je potvrdila da je dječak doživio psihički slom uoči pucnjave. Sud je odbio policijski zahtjev za pritvaranjem osumnjičenika u ustanovi za mentalno zdravlje i umjesto toga mu je naredio pritvor za maloljetnike, navodi se u sudskom dokumentu u koji je Reuters imao uvid.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.