Obrat u slučaju zlostavljanja maturantica u Istri. Prijavljeni austrijski zaštitari

Screenshot: YouTube

NAKON bure koju je u austrijskim medijima podignula informacija o seksualnom zlostavljanju austrijskih maturantica u Istri, koje su navodno počinili zaštitari, iz austrijske tvrtke koja je organizirala putovanje stigla je službena informacija da su prijave podignute protiv austrijskih zaštitara koji su bili u pratnji maturantima.

>> Prijavljena dva slučaja silovanja maturantica u Istri, priveden 19-godišnjak

 >> Maturantica: Zaštitar u Istri mi je dao piće, pozlilo mi je. Probao me odvući u sobu

"Izražavamo žaljenje zbog događaja, podnijeli smo prijave protiv austrijskih zaštitara, naših zaposlenika, koji su osumnjičeni za incident. Žalimo zbog negativnih događaja koji su se dogodili tijekom velikog maturalnog putovanja u Hrvatsku", rekao je vlasnik X-Jama, dr. Aleksandar Knechtsberger.

"Intenzivno radimo na rasvjetljavanju svega što se dogodilo. Svoje zaposlenike (Austrijance) koji su kršili pravila i zakone prijavili smo policiji u Austriji, a prijave ćemo nastaviti podnositi ako bude potrebno", dodao je.

Također, policija u Hrvatskoj privela je na dva dana jednog austrijskog gosta X-Jama, nakon što ga je prijavila jedna austrijska gošća istog putovanja. Oboje mladih ljudi vratilo se u Austriju. O incidentu postoje proturječne izjave. Svi daljnji pravni koraci sada su u nadležnosti austrijskih vlasti, kaže.

"Hrvatska je idealna destinacija za maturalna putovanja - gostoljubivost, lokalno stanovništvo, infrastruktura i priroda su jedinstveni. Radujemo se što tamo možemo biti gosti. Time još više žalimo što se neki od naših austrijskih zaposlenika nisu ponašali korektno i što su ostavili negativan utisak", kaže Knechtsberger.

X-Jam već revidira sigurnosni koncept kako se takvi incidenti ne bi ponovili. "Rado ćemo opet doći u Hrvatsku, ispričavam se u ime cijele tvrtke!" naglašava Knechtsberger.

Ranije su tvrdili drugačije

Podsjetimo, X-Jam je, nakon što je priča izašla u javnost, tvrdio da nije bilo silovanja i da nijedna optužba nije potvrđena. 

"Tim X-Jama nalazi se na licu mjesta non-stop i također nadgleda rad vanjskog zaštitarskog osoblja. Postoji opsežan i detaljan sigurnosni koncept za ovo maturalno putovanje. Oko 300 zaposlenika na X-Jamu brine se za dobrobit i sigurnost gostiju. Od svog osnivanja X-Jam je primio 150.000 gostiju i nije bilo pritužbi. Iz današnje perspektive mogu se isključiti silovanja i davanje droga za silovanja, za što se optužuje službenike osiguranja", naveli su tada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.