Studenti uplaćivali na aplikaciju za menze. Sad ne mogu do novca, tvrtka će u stečaj?

Ilustracija: Miranda Cikotic/PIXSELL

Studentski centar u Zagrebu prošloga je tjedna objavio da više nije moguće koristiti WeaPay aplikaciju za plaćanje u menzama. Razlog ovakve odluke su neispunjene financijske obveze tvrtke WeaPay d.o.o. prema SC-u.

"Zbog nepodmirenih obveza WeaPaya prema Studentskom centru u Zagrebu više nije moguće plaćanje putem aplikacije. Poštovani studenti, molimo vas da ne uplaćujete svoja sredstva na WeaPay aplikaciju. Studentski centar u Zagrebu nije vlasnik WeaPaya te ne upravlja sredstvima na aplikaciji", obavijestili su tada studente preko svojih društvenih mreža.

SC: Direktor je podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka

Portal Srednja.hr kontaktirao je SC, iz kojeg su rekli da je tvrtka WeaPay d.o.o obaviještena o stanju dugovanja za razdoblje srpanj, kolovoz i dio rujna 2024. godine te da im je dostavljena kartica kupca sa stanjem ukupnog dugovanja i opomena. Nisu htjeli otkriti o kolikom je dugu točno riječ. Iz SC-a su za Srednju rekli da su pokrenuli postupak prisilne naplate, ali i da je direktor tvrtke WeaPay d.o.o Renato Baksa podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka.

Inače, pregledom u financijsko izvješće WeaPaya za 2023. godinu koje je dostupno unutar Sudskog registra, piše Srednja, vidljivo je da je tvrtka u prošloj godini ostvarila poslovne prihode od svega 4380 eura, a da su im pritom poslovni rashodi bili gotovo 57.000 eura.

Uz to, vidljivo je da je tvrtka na kraju prošle godine bila u minusu oko 52.500 eura te da ima kratkoročne obveze od skoro 150.000 eura, odnosno dugovanja koja mora podmiriti u godinu dana. Mnogi studenti su ostali bez novca koji su uplatili na aplikaciju, a sada ga ne mogu podignuti niti iskoristiti negdje drugdje, piše Srednja.

SC: Nismo vlasnici aplikacije

Iz SC-a su za portal rekli da nemaju uvid u podatke koliko je točno studenata koristilo aplikaciju, ali i dodali da je plaćanje preko aplikacije iznosilo oko 10 posto ukupnih transakcija u sektoru Studentska prehrana. 

Napomenuli su da SC u Zagrebu nije vlasnik te aplikacije, već da je WeaPay bio samo jedno od dostupnih sredstava plaćanja u menzama. 

Index je poslao upit WeaPayu. Odgovor ćemo objaviti kada i ako ga dobijemo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.