Očekuje se stagnacija Crobexa na sadašnjim rekordnim razinama

Foto: Screenshot

Na Zagrebačkoj burzi u srijedu se očekuje stagnacija Crobexa, koji se kreće oko rekordne razine, vjerojatno i nadalje uz veći obujam trgovanja, dok se investitori pozicioniraju pred objavu financijskih izvješća domaćih kompanija.

Svi analitičari koji su sudjelovali u anketi Hine očekuju i danas stagnaciju Crobexa.

U utorak Crobex još ojačao

Indeks Crobex u utorak je ojačao 0.27 posto, na 3034 boda, a Crobex10 za 0.08 posto, na 1914 bodova.

Među sektorskim indeksima, najviše je porasla Crobexindustrija, za 0.84 posto, dok je najviše pao Crobextransport, za jedan posto.

"Veći obujam trgovanja"

Redovni promet dionicama iznosio je 1.64 milijuna eura, što je za 300 tisuća više nego u ponedjeljak.

"Zadnjih tjedan-dva bilježimo veći obujam trgovanja, a indeks Crobex dosegnuo je novi povijesni rekord, premašivši 3000 bodova. Proteklih dana za veći promet bila je zaslužna dionica HT-a, kojom se više trgovalo uslijed otkupa dionica za trezor, dok su jučer najlikvidnije bile dionice Končara. Čekaju se financijska izvješća, sukladno kojima će se tržište potom odrediti", kaže Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos, koji danas očekuje stagnaciju indeksa.

Najveći promet

Najveći promet ostvaren je redovnom dionicom Končara D&ST, u visini od gotovo 460 tisuća eura, a cijena joj je porasla za 3.37 posto, na 1840 eura.

Istodobno, povlaštenom dionicom te kompanije ostvareno je 205 tisuća eura, uz rast njezine cijene za 4.57 posto, na 1830 eura. Obje dionice ostvarile su najveće dobitke među likvidnijima.

U fokusu investitora bila je i dionica Končara, kojom je protrgovano za 312 tisuća eura, no cijena joj se spustila za 1.44 posto, na 410 eura. 

Znatniji promet imala je i dionica Istarske kreditne banke Umag, gotovo 102 tisuće eura, a cijena joj je porasla za 0.46 posto, na 438 eura.

Među trgovanijima najviše je pala cijena dionice Bosqara, za 2.5 posto, na 234 eura.

Na Zagrebačkoj burzi u utorak se trgovalo s 34 dionice, pri čemu je cijena porasla za 19, pala za sedam, a ostala ista za osam dionica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.