Od EU fondova do željezne armature. HDZ-ovci doslovno kradu sve što mogu

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

KAŽU mi da nije fer pisati da ne postoji pošteni HDZ-ovac, da je to ipak stranka od 200 tisuća članova, da su tu mnogi dobronamjerni idealisti i, što drugo, domoljubi, da kradu neke trule jabuke zbog čega ne treba osuđivati cijeli voćnjak.

I onda se dogodi dan poput današnjeg, u kojem uhite bivšeg HDZ-ovog ministra Tomislava Tolušića pod sumnjom da se nezakonito dokopao milijuna iz EU fondova i u kojem lokalni mediji objave vijest o istaknutom karlovačkom HDZ-ovcu Stjepanu Turkoviću, kojega je policija presrela u krađi željezne armature s gradilišta obilaznice Turnja, i to u društvu s njegovim 31-godišnjim sinom.

>> Istaknuti HDZ-ovac sa sinom krao željeznu armaturu s pruge, uhvatila ih policija

Tragikomedija Hrvatska

Život piše i drame i komedije i ovakve tragikomedije zvane Republika Hrvatska pod vlašću HDZ-a. Strankom osuđenom za pljačku države i naroda, strankom zadriglih nacionalista, primitivaca, probisvijeta, licemjera i patoloških lažljivaca i lopova, strankom najgore žgadije koja je - nakon ustaša - postojala u Hrvatskoj. Strankom domoljuba, da skratim.

Jer to je hrvatsko domoljublje - lopovluk i nacionalističko uništenje Hrvatske. Što domoljub više voli Hrvatsku, to je više krade.  Ovaj slučaj karlovačkog HDZ-ovca Turkovića je baš biser nad biserima HDZ-ovog nemorala i lopovluka. Tip je niškoristi najgore kategorije, uhljeb bez trunke srama. 

HDZ-ovac sam sebi izmislio radno mjesto i sam sebe zaposlio na njega

Turković je tijekom zadnjih trideset godina ostvarenja tisućljetnog sna obnašao niz stranačkih funkcija, bio je gradski i županijski vijećnik, kao i direktor gradskog poduzeća Zelenilo, predsjednik NK Karlovac i ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Kad je shvatio da se na toj poziciji ne može vječno zadržati, izmislio je radno mjesto savjetnika ravnatelja Županijske uprave za ceste i našao savršenog kandidata: Stjepana Turkovića. Samoga sebe! Tip si je doslovno izmislio nepostojeće radno mjesto i onda u njega smjestio svoju HDZ-ovsku guzicu, sigurno na lijepu plaću.

Ali mu ni to nije bilo dovoljno pa je uhvaćen kako krade željezo na gradilištu. Tipičan HDZ-ovac dakle, nezajažljiv, pohlepan, besraman. Kao i bivši ministar Tolušić sa svojim kućerdama i roštiljima od 200 kvadrata, za koje nema pokriće u svojim legalnim prihodima.

>> Tolušić uhićen, traje ispitivanje u Uskoku. Otkriveno što je rekao Tolušićev pomagač

HDZ je poput zarazne bolesti

Doista ne razumijem kako ti ljudi mogu sebe pogledati u ogledalu, kako mogu živjeti sa sobom. Mene su roditelji učili da ne budem smeće od čovjeka, a ovaj Turković u krađu vodi vlastitog sina, dok Tolušić u svoje muljaže uključuje suprugu.

Jer to je još jedan problem s HDZ-ovcima, oni svoje zlo šire poput zaraze, oni sve što dodirnu pretvore u govno. Nije im dovoljno što su sami moralne nule i ljudski škart, oni žele da i svatko drugi bude takav. Prenose svoju bolest HDZ-ovštine na sve u blizini. Njima je okužena cijela Hrvatska.

Nema tog lopovluka koji neki HDZ-ovac nije počinio

Zamislite koji god tip lopovluka i možete biti sigurni da ga je neki HDZ-ovac počinio. Grabe što stignu i gdje stignu. Sjetimo se samo kako je HDZ-ov ekonomski guru iz 1990-ih Borislav Škegro maznuo onu bocu alkohola i gurnuo je pod svoj sako. Sjetimo se svih onih pokradenih tvornica i stanova. Sjetimo se poslovnog uzleta obitelji Tuđman 1990-ih. Sjetimo se Ive Sanadera. Sjetimo se da je Plenkoviću tucet ministara otišao iz vlade zbog raznoraznih muljaža. Sjetimo se afere Borg. 

To je HDZ. Bio i ostao. I uvijek će biti takav. Može se fasada šminkati novim predsjednicima, ali iznutra sve ostaje isto - lopovluk i primitivni nacionalizam.

"Mörder und Falschspieler!"

Miroslav Krleža, rođen na današnji dan 1893. godine, srećom nikad nije vidio Hrvatsku kakvu je stvorio HDZ.

Ali to ne znači da je nije opisao i predvidio, ponajviše u Glembajevima. I tamo je, ne znajući da će jednoga dana u njegovoj voljenoj Hrvatskoj ordinirati jedan ogavni HDZ, sažeto definirao o kakvim je ljudima riječ: "Mörder und Falschspieler! Pravo je imala stara Barboczy, ubojice i varalice, to ste vi."

Zna se.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.