Policija nije ni javila DORH-u o ubijenom labudu. Došlo do obrata, kreće istraživanje

Ilustracija: Index

ŠIBENSKA policija ipak istražuje slučaj labuda kojeg je u nedjelju u Skradinu usmrtio Mađar skočivši s jahte na nesretnu životinju. Istraživanje je u tijeku, potvrdio je Dalmatinskom portalu glasnogovornik Šime Pavić. 

Javnost je ostala u šoku kada je prije tri dana policija priopćila kako su u koordinaciji s Državnim odvjetništvom zaključili da nema kaznenog djela i da se radilo o nesretnom slučaju. 

Mediji su, naime, prenijeli iskaze očevidaca koji su potvrdili da je Mađar namjerno skočio na labuda. Još su naveli kako je to njegovom društvu na jahti bilo simpatično te su sve snimali. 

Jedan od svjedoka rekao je i da ga policija uopće nije ispitala.

>> Svjedok smrti labuda: Policija nije uzela moj iskaz. Kako znaju da je bilo slučajno?

Životinja se mučila i brzo uginula. Dva dana kasnije, nakon što su objavljeni iskazi očevidaca, u policiji su ipak odlučili ponovno otvoriti cijeli slučaj i utvrditi radi li se o kaznenom djelu ili ne. 

DORH kaže da ih policija nije ni izvijestila o slučaju

Dalmatinski portal je upitao Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku kako su nakon koordinacije s policijom odmah zaključili da nema kaznenog djela. Ispostavilo se da ih policija uopće nije ni izvijestila o ovom slučaju.

"Obavještavam vas da Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku do danas nije zaprimilo kaznenu prijavu, izvješće, niti bilo kakvu dokumentaciju o događaju na koji se odnosi vaš upit", stoji u odgovoru koji potpisuje općinska državna odvjetnica Maja Dogan.

>> Traže se sankcije za turista koji je ubio labuda: "Učinit ćemo sve da bude kažnjen"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.